Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Філологічний факультет УжНУ познайомився зі своїми першокурсниками

Після колективної зустрічі завідувачі кафедр провели зі студентами окремі зібрання

0 264
19 вересня на філологічному факультеті УжНУ, як і в інших підрозділах вишу, відбулося традиційне знайомство з першокурсниками. Зустріч почали хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих воїнів в російсько-українській війні.
Першокурсників вітає декан Юрій Бідзіля
Першокурсників вітає декан Юрій Бідзіля

«Тепер той період, коли нам як ніколи потрібні спеціалісти. І цими спеціалістами станете ви», – такими словами розпочав зустріч із першачками декан філологічного факультету Юрій Бідзіля. Також пояснив першокурсникам принципи навчання в університеті та систему оцінювання, оскільки вони суттєво відрізняються від шкільних.

Цього семестру навчання на філологічному факультеті відбуватиметься по-різному: перші курси навчаються аудиторно, 2–4 – дистанційно, а студенти освітніх програм спеціальності «Журналістика» мають можливість змішаної форми навчання (лекції – дистанційно, практичні – очно).

Філологічний факультет УжНУ познайомився зі своїми першокурсникамиНаприкінці спільних зборів представники кафедри журналістики показали першокурсникам презентаційне відео про філологічний факультет, до створення якого долучилися влітку представники всіх кафедр. У ньому студенти розповідають про навчання, дозвілля, відпочинок філологів, журналістів, рекламників і піарників.

Філологічний факультет УжНУ познайомився зі своїми першокурсниками Після колективної зустрічі завідувачі кафедр провели зі студентами окремі зібрання.

Так, першокурсники-журналісти перейшли до телестудії, в якій їм  доведеться активно попрацювати впродовж чотирьох років. Там для них організували неформальне знайомство студенти старших курсів спеціалізацій «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю» спільно з викладачкою Наталією Толочко та завідувачем кафедри Євгеном Соломіним. Були присутні на зустрічі й інші педагоги підрозділу.

«Хочеться, щоб ті надії, з якими вступаєте в студентське життя, виправдалися. Тут ви знайдете підтримку. Ми всі одна велика сім’я, незалежно від того, хто звідки приїхав», – звернувся до першокурсників Євген Соломін. А географія їх цьогоріч справді вражає: окрім представників і представниць Ужгорода та районів Закарпаття, премудрощі власне журналістики, міжнародної медіасистеми, реклами та піару в УжНУ здобуватиме молодь з Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Донеччини, Запоріжжя, Київщини, Житомирщини, Волині, Хмельниччини…

Першокурсники кафедри журналістики
Першокурсники відділення журналістики

Студенти-рекламісти 4-го курсу Артур Логойда та Ольга Барановська презентували першачкам творчі роботи, створені медійниками старших курсів. Зокрема запропонували зіграти у гру-вікторину на платформі «Kahoot», щоб перевірити, наскільки вони готові до студентського життя. Переможця вікторини чекав приз – можливість покавувати разом з Артуром Логойдою і дізнатися більше про студентське життя на відділенні. Перше місце здобула першокурсниця Тетяна Тарасюк.

Також студентам-новобранцям показали слайдшоу з фотографіями медіародини; поради для навчання, які підготував 4-курсник Микита Педченко; гумористичне відео «Старшокурсники – першокурсникам», створене Артуром Логойдою, Михайлом Коштурою, Мирославом Лисовичем, Георгієм Шіманом; мініфільм «Як студенти поселяються в гуртожитку», який підготували студенти Ніколетта Саєнко, Валерія Мацола, Владислав Приймак, Ольга Барановська. Наприкінці зустрічі серед молоді провели анонімне опитування, щоб дізнатися про вподобання та очікування від університету.

Анастасія Лабик,
студентка відділення журналістики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.