Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філологічному факультеті знайомили першокурсників та організували символічну посвяту в студенти

Молодь неформально поспілкувалася, взяла участь у квесті та присягнула сумлінно вчитися й сповна проживати студентське життя

0 430
7 вересня на філологічному факультеті відбувся день знайомств і посвята для всіх першокурсників. Захід тривав у 429 аудиторії після занять. Молодь неформально спілкувалася, взяла участь у квесті та присягала сумлінно навчатися й сповна проживати студентське життя.

На філологічному факультеті знайомили першокурсників та організували символічну посвяту в студентиОрганізували день знайомств заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик і студенти-активісти, зокрема голова студради Михайло Коштура, голова профкому Вероніка Скоблей, студенти різних курсів: Артур Логойда, Анастасія Стегайло, Максим Галашко, Христина Ігнат, Віталіна Павленко.

На початку заходу всі дружно співали студентський гімн Гаудеамус. Відтак для першокурсників підготували цікавий квест: в аудиторіях на 4 поверсі сховали підказки, які потрібно було знайти. Студенти шукали три книги – збірники поезій Тараса Шевченка. Всі впоралися із завданням і весело провели час.

Ритуал посвяти був не менш захопливим: студенти по черзі розповідали про себе, присягнули на «Кобзарі» Т. Шевченка та випили таємничий напій, що символізує студентське життя.

Голова студради філологічного факультету Михайло Коштура розповідає, що ідея такої посвяти виникла в магістранта кафедри журналістики Артура Логойди, інші студенти підтримали її. «Я запропонував, щоб це було свято для першокурсників всього факультету. У такий спосіб прагнемо об’єднати студентів усіх спеціальностей. Ми вирішили зробити неофіційну посвяту, і, спостерігаючи за тим, як вона проходить, я впевнений, що все вдалося. Для організації в нас було три дні, ми досить швидко зібралися, обговорили ідею і втілили її. На мою думку, це унікальна подія, адже за чотири роки мого навчання такого так і вдалося влаштувати. Метою було всіх зібрати та здружити», – розповів Михайло Коштура.

На запитання, чи справдилися очікування від заходу, Артур Логойда відповів: «Думаю, у нас усе вийшло! Ми старалися щоб захід не був офіційним і нудним, намагалися створити відповідну атмосферу. До того ж знайомство відбувалося в університеті, тож потрібно було дотримуватися певних правил».

Першокурсники також поділилися враженнями від заходу.

«Це було дуже класно, я не очікувала, що старшокурсники влаштують таку сучасну, цікаву посвяту і знайомство! Студенти дружелюбні, змогли створити хорошу атмосферу. Мені сподобалася присяга, все вийшло досить оригінально», – розповіла Марія Ушакова, першокурсниця кафедри словацької мови та літератури.

«Я познайомилася з цікавими дівчатами і хлопцями. Ми провели час разом, спілкувалися неформально, було весело. Всі виявилися такими милими, кожен намагався тобі допомогти, порадити щось корисне. Я найщасливіша людина, тому що знайшла нових друзів!» – стверджує Аріна Птушко, першокурсниця українського відділення.

На філологічному факультеті знайомили першокурсників та організували символічну посвяту в студенти«Атмосфера була дуже комфортна й дружня, я знайшла багато нових знайомих, поїла смачної піци. Під час усього заходу багато жартували, і це сприяло хорошому настрою. Я щаслива, що мала таку можливість пройти посвяту», – поділилася Анна Саприкіна, першокурсниця-журналістка.

Ось так відбулася посвята на філологічному факультеті – весело й невимушено. До слова, для першачків кафедри журналістики неформальне знайомство з освітнім процесом, викладачами і студентами влаштували у понеділок, 4 вересня.

Сподіваємося, такі заходи стануть традиційними на факультеті, адже вони допомагають студентам познайомитися між собою, дізнатися більше про навчання, університет, що, звісно, допомагає здобуттю нових знань і навичок.

Олександра Борбуцька, Валерія Мельник, студентки І курсу відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.