Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На Ужгородщині стартував Молодіжний форум єдності

З-поміж співорганізаторів заходу, що має на меті об'єднати громадсько активну й талановиту молодь України, – й Ужгородський університет

0 162
«Гідні. Вільні. Незламні» – таку назву має цьогорічний Молодіжний форум єдності, який об’єднав активне юнацтво з усіх регіонів України. Головним організатором заходу є Молодіжний координаційний центр «Нова генерація України», а серед співорганізаторів – Ужгородський національний університет.
На Ужгородщині стартував Молодіжний форум єдності

На Ужгородщині стартував Молодіжний форум єдності Молодіжний форум єдності відбувається на Ужгородщині другий рік поспіль. Він присвячений Дню Гідності та Свободи, який відзначають 21 листопада. Мета форуму – об’єднати громадсько активну й талановиту молодь України та розширити платформи для спілкування, обміну досвідом й ідеями задля формування єдиної команди, котра працює і буде працювати над розвитком країни у майбутньому.

Анна Сабадош
Анна Сабадош

«Форум триватиме 17–18 листопада. На учасників чекають мотиваційні зустрічі та тренінги, а також включення від іноземних партнерів, які підтримують нашу молодь, особливо під час війни. Дуже тішить, що цьогорічний форум набрав таких обертів. Було подано понад 600 заявок. Відбір виявився складним, але ми намагалися надавати перевагу найбільш умотивованим представникам молоді та їх кураторам», – каже наставниця «Нової генерації України» Анна Сабадош. Цього року до участі в молодіжному форумі єдності відібрали 150 учасників.

Розпочали захід молитвою та хвилиною мовчання за всіма загиблими в російсько-українській війні. Відтак учасники хором заспівали Гімн України.

Марія Рущак
Марія Рущак

Відкривала форум очільниця «Нової генерації України» Марія Рущак: «Хочу подякувати за вашу свідомість і за те, що ви обираєте Україну. Пам’ятайте, що кожне ваше слово, дія чи бездіяльність мають вплив. Кожен обраний, хто тут сидить, має вплив у своїй громаді. Ми раді вітати вас у нашій спільноті. Будемо підтримувати вас стільки, скільки буде потрібно. Знайте: ви не майбутнє України, ви її теперішнє!»

Олексій Любецький
Олексій Любецький

Наступним до слова запросили бойового медика 68-го батальйону Закарпатської ТРО Олексія Любецького. Він розповів авдиторії кілька історій зі свого життя, зокрема згадав дитинство й цікаві моменти з військової служби. Також наголосив на важливості бути національно свідомими й спілкуватися українською мовою. Наостанок Олексій поділився з молоддю своїм головним принципом: «Намагайтеся робити добре, а погано вийде в будь-якому разі».

Курт А. Стагура
Курт А. Стагура

На відкриття молодіжного форуму єдності завітав професор Ніагарського університету (Канада) Курт А. Стагура. Він підготував доповідь про важливість у нашому житті, відтак була можливість ставити питання. Молодь цікавилася умовами вступу до університетів США та Канади, а також навичками, які конче потрібні для досягнення успіху. Професор відповідав однозначно: найважливіше – знання англійської мови.

Альона Алмашій
Альона Алмашій

Переказав свої вітання учасникам і ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка. Його зачитала присутнім директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій: «Я пишаюся вами, нашою українською молоддю! З кожним днем ви стаєте більш зрілими і принциповими, а головне – не втрачаєте людяності та залишаєтеся патріотами своєї країни. Саме молодь поведе нашу країну до мирного та успішного майбутнього. Прагніть до постійного розвитку та пам’ятайте: знання, які ви здобуваєте, стануть фундаментом вашого життєвого успіху».

У коментарі Медіацентру УжНУ пані Альона додає: «Наш виш є партнером Всеукраїнського молодіжного форуму, і для нас це своєрідний знак поваги до організаторів, оскільки такі заходи є необхідним інструментом залучення молоді до участі в суспільному житті. Саме ця молодь є тим ресурсом, що відбудовуватиме нашу державу, зміцнюватиме її та представлятиме на міжнародній арені. Тобто такі заходи є невід’ємною частиною шляху до нашої перемоги».

Відтак юнацтву роздали подарунки. Кожен отримав книгу «Загадка гробниці» від українського письменника Михайла Хомича. Як зазначили організатори, протягом форуму на молодь чекає ще багато сюрпризів.

Після офіційної частини розпочалася практична програма дня. У межах блоку «Громадянська освіта. Соціальні цінності» молодь взяла участь у панельній дискусії «Я – Україна» та в симуляційних іграх. Після обідньої перерви на учасників чекав профорієнтаційний блок: гра-інтерактив «Життя», лекція про управління стресом і панельна дискусія «Шлях ментора та менті. Виклики та можливості». А завершили перший день форуму лідерською вечіркою.

На Ужгородщині стартував Молодіжний форум єдностіДругий день вирішили присвятити воєнній справі й тактичній медицині. На учасників чекає військово-патріотичний вишкіл, а також кілька корисних майстер-класів і тренінгів.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.