Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Не маємо права забути! В Ужгороді вшанували річницю Революції Гідності та Свободи

В атріумі ЗОДА розгорнули тематичні виставки фоторобіт, речей учасників Революції та війни на сході України

0 115

Не маємо права забути! В Ужгороді вшанували річницю Революції Гідності та СвободиДоленосні події ХХІ століття, які змінили Україну. Саме так називають День Гідності та Свободи, який відзначають 21 листопада. Свято приурочене двом революціям – Помаранчевій 2004 року та Революції Гідності 2013-ого. Саме в цей день на Майдан Незалежності в Києві люди вийшли на знак протесту проти рішення тодішнього уряду зупинити курс України на євроінтеграцію. Невдовзі – розгін студентів, застосування грубої сили, збільшення хвилі протестів, які переросли в Революцію Гідності.

В атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації зібралися небайдужі, аби згадати долесноні події шестирічної давності та вшанувати тих, хто віддав життя за європейський вибір України.

Крім того, діяла виставка, для якої зібрали речі учасників Революції Гідності із Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького. Нагадували про події й тематичні виставки фоторобіт. Українська символіка, шеврони воїнів АТО, зокрема зі 128 гірсько-піхотної бригади, матеріали, привезені із зони бойових дій на сході – усе це матеріальні докази, які свідчать про важливість таких нематеріальних явищ, як гідність та свобода.

Лунала й українська, за деякими даними – закарпатська народна пісня «Пливе кача по Тисині…», яка набула популярності після її виконання під час реквієму за загиблими учасниками Революції Гідності.

Мирослава Гараздій

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.