Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Першокурсниця ФІФ Неля Драб: «Обрала УжНУ, бо тут близьке мені середовище і тут вчилися мої батьки…»

Коротка розмова з учорашньою абітурієнткою, чий середній вступний бал – 200

0 360
Знову звичні парти й знайомі обличчя: університет прокинувся від літньої сплячки й прийняв у своїх стінах тисячі студентів. А як почуваються ті, хто тільки-но пересів зі шкільної лави? Медіацентр підготував невеличке експрес-інтерв’ю з першокурсницею факультету іноземної філології Нелею Драб, чий середній вступний бал 200 – про те, які предмети любила у школі, чому обрала УжНУ та які очікування має від університету.
Неля Драб
Неля Драб
  • Нелю, поділися з нами, чому обрала факультет іноземної філології і які предмети любила у школі?

– У школі я була активною у багатьох предметах. Батьки – освітяни: мама – математик, а тато – вчитель німецької мови. Так і вийшло, що мені подобалися різні дисципліни: любила хімію, біологію, музику та мови – німецьку, англійську, весь час удосконалювала літературну українську, адже в нас говорять діалектом. Я була всюди і була відмінницею.

  • Куди і на які спеціальності подавала документи при вступі?

– Вступала на англійську та німецьку філологію і на юриспруденцію. Документи подавала і в Ужгород, і до Львова, і в Київ. Усюди проходила, бо мала середній бал 200, але вирішила зупинитися на УжНУ.

  • Чому?

– Бо тут близьке мені середовище, рідне. І тут вчилися мої батьки…

  • Ким себе бачиш у майбутньому?

– Поки що не можу дати однозначної відповіді на це запитання, але точно розумію, що матиму справу з мовами – вони прочиняють двері у широкий світ.

  • Чого очікуєш від навчання на факультеті?

– Прагну вивчити досконало ще принамні дві мови. Очікую привітних і добрих викладачів, наставників, хороших друзів і нових вражень. Це однозначно будуть п’ять років, сповнені нового та цікавого матеріалу!

  • Як тобі перший навчальний тиждень у статусі студентки?

– Дивно. Загалом схоже на школу, але й відрізняється: ми всі поділені за фахом та фактично інтересами. Усі дружні, привітні, із багатьма маю спільні погляди та вподобання, подружилися. А ще тут різні викладачі, матеріал подається по-різному…

  • Як думаєш, чи складно буде вчитися?

– Як казала одна моя вчителька: якщо вчитимешся, завжди буде важко. Я думаю, якщо вчитися і працювати над собою, то все буде добре.

Нехай навчальний сезон 2019\2020 буде успішним для всіх студентів УжНУ!

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.