Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Геометричні задачі, знайомство з факультетом іноземної філології та медфаком: Літній університет продовжує роботу

0 154
Ранок четвертого дня Літнього університету для школярів розпочався з… геометричних завдань. На базі факультету математики та цифрових технологій викладач підрозділу, доктор фізико-математичних наук Олександр Тилищак провів цікавий тренінг щодо обчислювальної геометрії, під час якого учні мали нагоду використати нестандартне мислення та логіку для вирішення запропонованих лектором задач.

Відтак на тему «Ключ до щастя – знання іноземних мов» з юнацтвом поспілкувався декан факультету іноземної філології Михайло Рошко. Михайло Михайлович розповів гостям про спеціальності, за якими готують фахівців на факультеті, безкоштовне навчання за кордоном, успіхи випускників, які нині працюють в інших країнах.

Школярам представили викладачів різних кафедр, які підготували для юних гостей тести, інтерактиви і навіть призи для кращого ознайомлення з культурою, мовою, особливостями Франції, Німеччини, Англії, Румунії. Також розповіли про особливості роботи перекладачем і перспективи, які відкриваються перед випускниками ФІФ.

Після обіду ж на десятикласників чекала захоплива екскурсія медичним факультетом. Завідувач кафедри анатомії людини та гістології Михайло Кочмарь, використовуючи наочні матеріали, розповів присутнім про форму й будову організму людини, окремих органів та систем. Діти мали змогу порозглядати й навіть потримати кістки, попрацювати з манекенами.

Також майбутнім абітурієнтам показали анатомічний стіл, на якому транслюються відцифровані тканини людини. Розказали про види пухлин і продемонстрували інтубаційні трубки, турнікети.

Відтак під керівництвом професіоналів школярі вчилися робити правильну серцево-легеневу реанімацію.

Одне слово, вражень учасники четвертого дня Літнього університету набралися з головою. У передчутті наступних і рушили відпочивати.

Дар’я Мишакова, студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.