Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Платформа Web of Science відкрита й для науковців УжНУ

Відбувся перший із чотирьох запланованих тренінгів-навчань користування базою даних

0 525
Платформа Web of Science відкрита й для науковців УжНУ
Платформа Web of Science відкрита й для науковців УжНУ
У читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ відбувся перший тренінг-навчання науковців Ужгородського університету стосовно доступу до платформи Web of Science.

Модерувала захід директор книгозбірні Марія Медведь, котра пояснила важливість і користь проекту для тих, хто займається наукою: «Ця мережа надає доступ до монографій, матеріалів конференцій, дозволяє побачити рівень цитованості видання. Платформа Web of Science – це сховище відібраної наукової інформації, що відповідає світовому рівню».

Марія Миколаївна звернула увагу на глобальні світові тенденції, місце України в наукових рейтингах, публікаційну активність, окреслила завдання для наукової спільноти нашої держави, користь проекту, зокрема для представників УжНУ.

Відтак присутні переглянули презентацію, у якій фахівець розповіла про етапи наукової роботи, бази даних на платформі Web of Science, кращі наукові журнали, продемонструвала інтерфейс програми, можливості пошуку інформації за назвою видання, темою, автором тощо, тобто докладно поінформувала про особливості роботи з платформою.

Платформа Web of Science відкрита й для науковців УжНУ

Марія Медведь

Наприкінці Марія Медведь запропонувала охочим підійти з флешками, аби мати і вдома своєрідний майстер-клас щодо користування проектом, який значно полегшує пошук необхідних відомостей. Доступ до нього мають усі науковці УжНУ, адже виш закупив ліцензійну версію програми.

«Оскільки Web of Science – куплений проект, який коштує, до слова, 126 тисяч гривень на рік, то є доступним для кожного, хто бажає: чи це студент, чи професор. Варто тільки зайти на сайт платформи – реєстрація не потрібна, адже університет частково є, можна сказати, власником програми. Можемо завантажувати, відбирати, бачити рівень цитування публікацій, звертатися по довідки тощо», – запевнила Марія Миколаївна.

Усього заплановано чотири тренінги-навчання, кожен – щоразу вищого рівня складності.

Більше про роботу з платформою Web of Science та загалом онлайновими науковими базами даних – у відеоінтерв’ю з Марією Медведь у наступних телепідсумках тижня.

Мирослава Гараздій
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.