Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Навчаємося подорожуючи: студенти УжНУ побували на воркшопі у Чехії

Упродовж чотирьох днів десятеро ужгородських і стільки ж їглавських студентів гуртом досліджували спільне й відмінне у культурі, туризмі, дозвіллі жителів Закарпаття і краю Височина

0 330

Навчаємося подорожуючи: студенти УжНУ побували на воркшопі у Чехії

Щоб здобувати нові знання, не обов’язково лише гризти граніт науки – це можна робити цікаво, весело, ще й поєднувати з мандрами. Днями десятеро студентів УжНУ повернулися з воркшопу «Височина і Закарпаття – різне та спільне», що відбувся в Їглавському політехнічному університеті.

Навчаємося подорожуючи: студенти УжНУ побували на воркшопі у ЧехіїНавчаємося подорожуючи: студенти УжНУ побували на воркшопі у ЧехіїФакультет туризму та МК УжНУ й Vysoká škola polytechnická Jihlava провадять тісну й плідну співпрацю, тож цей міжнародний воркшоп уже шостий ліком. Упродовж чотирьох днів десятеро українських і стільки ж чеських студентів гуртом досліджували спільне й відмінне у культурі, туризмі, дозвіллі жителів Закарпаття й чеського краю Височина.

Між підготовкою до захисту своїх дослідницьких робіт встигали ознайомитися з Чехією – побували на екскурсіях у Празі й різних куточках Височини.

Навчаємося подорожуючи: студенти УжНУ побували на воркшопі у Чехії
Людмила Сливка

Учасниця воркшопу Людмила Сливка ділиться: «Їглава – казкове місце з неперевершеними людьми, які раді ділитися досвідом і дізнаватися щось нове про нас. Із чеськими студентами ми здружилися першого ж дня, і складалося враження, що знайомі вже декілька років. З екскурсійної програми особливо сподобалося відвідання зоопарку – здавалося, його територія й кількість мешканців неосяжна. Дуже чекаю на зустріч із новими друзями вже у нас, в Україні».

«Студенти знайшли нових друзів, побачили чимало цікавого, а головне – не такого, що зазвичай пропонують туристам. Воркшоп орієнтований на практичну частину: дає можливість попрактикувати мову та вчитися досліджувати», – каже викладач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу Мар’яна Попик.

Наступний воркшоп планують на вересень – тоді до Закарпаття приїдуть чеські гості, аби досліджувати наш регіон.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.