Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ активно провадять профорієнтаційну роботу в школах області

Школи Берегівщини відвідали доцент кафедри фізико-математичних дисциплін українсько-угорського ННІ Олександр Молнар та старший викладач кафедри туризму факультету туризму й МК Руслана Кривенкова

0 287

Представники УжНУ активно провадять профорієнтаційну роботу в школах області

Фактично вже з 9 жовтня минулого року, відколи в ректораті Ужгородського університету відбувся День відкритих дверей для учнів ужгородських шкіл, факультети УжНУ потроху взялися за профорієнтаційну роботу у всьому Закарпатті (як у школах райцентрів, так і в основних сільських школах районів).
Представниця факультету туризму та МК спілкується з батьками учнів
Представниця факультету туризму та МК спілкується з батьками учнів

Керівництво Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів навіть запросило на батьківські збори випускників 9–11 класів представника факультету туризму та МК УжНУ для ознайомлення з «Умовами прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2019 році» та всіма факультетами УжНУ.

У березні 2019 р. було успішно завершено всі заплановані поїздки по школах Закарпатської області, у результаті чого представники різних факультетів УжНУ мали можливість надати абітурієнтам детальну інформацію щодо вступної кампанії 2019 року. До прикладу, школи Берегівського району, а саме Берегівську ЗОШ №5 (79 учнів), Батівську ЗОШ (41 учень) (до речі, з її двадцяти чотирьох учителів двадцять двоє закінчували Ужгородський національний університет), Косонську ЗОШ (48 учнів) та Свободянську ЗОШ (47 учнів) відвідали з профорієнтаційною метою представник українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ, доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Олександр Молнар та представниця факультету туризму й міжнародних комунікацій УжНУ, старший викладач кафедри туризму Руслана Кривенкова.

Руслана Кривенкова та Олександр Молнар
Руслана Кривенкова та Олександр Молнар

Руслана Кривенкова прокоментувала мультимедійну презентацію про функціонування 20 факультетів УжНУ (усього 112 кафедр), професорсько-викладацький склад, який забезпечує навчання студентів, матеріально-технічну базу та ін. Представники УжНУ розповіли про всі спеціальності, які можна обрати для навчання у найбільшому закарпатському університеті, та роздали учням 9–11 класів (загалом 215 школярів) «Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2019 році» та інформаційні матеріали щодо вступу на кожен факультет УжНУ.

Також Олександр Молнар і Руслана Кривенкова відповіли на всі запитання майбутніх абітурієнтів та пояснили найважливіші положення вступної кампанії 2019 року. До прикладу, те, що вступники можуть подати до семи заяв в електронній формі – не більше, ніж з чотирьох спеціальностей, терміни майбутньої вступної кампанії, а також про те, з яких предметів потрібно складати ЗНО для вступу на кожен факультет УжНУ.

Школярі
Школярі
Студенти факультету туризму та МК на практиці у Туреччині
Студенти факультету туризму та МК на практиці у Туреччині

Особливо зацікавила старшокласників з розповіді представниці факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ можливість проходити міжнародну фахову практику-стажування в Туреччині та Болгарії, починаючи вже з І курсу, згідно з підписаними Договорами про співпрацю між УжНУ, туристичною компанією «SARPEDON TRAVEL» (Турецька Республіка) та туроператором «CALYPSO UКRAINE» (м. Київ).

Так, у минулому навчальному році в Туреччину на практику-стажування полетіло 13 студентів з 1–5 курсів факультету туризму та міжнародних комунікацій, які мали прекрасну нагоду не тільки здобути практичні навички та досвід реальної роботи за спеціальністю, удосконалити знання іноземних мов і приїхати в Україну вже готовими фахівцями, а й при цьому заробити кошти, оптимально відпочити у вільний від роботи час у одній з країн-туристичних лідерів літнього сезону та безплатно проживати за рахунок турецької приймаючої сторони.

Студенти факультету туризму та МК на практиці у Туреччині
Студенти факультету туризму та МК на практиці у Туреччині

Щодо міжнародної практики-стажування в Болгарії, а саме в найпопулярнішій курортній зоні країни Сонячному березі та туристичній перлині Болгарії м. Несебр, то в червні 2018 р. успішно пройшли практику 9 студентів факультету туризму та МК УжНУ. Руслана Кривенкова надала інформацію про існування на факультеті туризму та МК двох спеціальностей: «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа». Студенти другої спеціальності (ліцензійний обсяг – 50 студентів денної та 30 заочної форми навчання) можуть проходити практику міжнародного рівня згідно з підписаною угодою про проведення студентських практик на базі готельного комплексу «Alexandra Complex» у Словаччині («Alexandra Complex» – це готельна мережа, яка включає 10 готелів: «Alexandra Hotel****», «Sport Hotel***», «Alexandra Wellness Hotel***», «Avena Relax Hotel***», «Oresnica Hotel***» тощо). Проживання, триразове харчування і трансфер студентів факультету туризму та МК проводиться на безоплатній основі, і за умовами угоди стажери заробляють кошти.

У Болгарії
У Болгарії

Факультет туризму та МК співпрацює з туристичними організаціями інших країн, серед яких Німеччина, Швейцарія, Угорщина, Польща, Чехія, Австрія, США, Австралія та Марокко. Зокрема у Польщі студенти-туризмознавці мають можливість проходити семестрове навчання у Поморській академії (м. Слупськ) й отримати документ відповідного зразка про навчання.

Звичайно, крім закордонних баз практик, туризмознавці можуть проходити під час навчання різні види практик у кращих туристично-рекреаційних та готельно-ресторанних комплексах, туристичних установах, провідних турагенствах та об’єктах природно-заповідного фонду України та Закарпаття, зокрема: в Ужанському національному природному парку (Великоберезнянський р-н); високогірній біобазі «Колочава» (Міжгірський р-н); санаторії-профілакторії «Скалка» (Ужгородський р-н); Закарпатському центрі туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (м. Ужгород); гірськолижній базі «Плішка»; спортивно-оздоровчій базі «Гарт» (Волинська обл., Шацькі озера) тощо. За бажанням туризмознавців та згідно з короткостроковими договорами про проведення практики, студенти можуть проходити різні види практик в туристично-рекреаційних, готельно-ресторанних комплексах та турагенствах у рідних населених пунктах.

Школярі переглядають презентацію про УжНУ
Школярі переглядають презентацію про УжНУ

Випускники факультету туризму та МК можуть працювати на престижних посадах, наприклад, бути директорами туристичних фірм; екскурсоводами; інспекторами з ліцензування туризму; керівниками готелів (пансіонатів, кемпінгів та ін.); керівниками закладів ресторанного господарства; менеджерами туристичних агентств; менеджерами в готелях та закладах ресторанного господарства; науковими співробітниками (туризмологія, екскурсознавство); туризмознавцями; вищими посадовими особами громадських організацій (у галузях туризму та культури); гідами-перекладачами; менеджерами (керівниками) з питань регіонального розвитку; стюардами, фахівцями з розвитку різних видів туризму тощо.

Для вступу на факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ за напрямом «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» для бюджетних конкурсних пропозицій необхідні такі сертифікати ЗНО: 1. Українська мова та література. 2. Іноземна мова (профільний). 3. Географія або Математика (за вибором).

Для небюджетних конкурсних пропозицій для вступу на факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ за напрямом «Туризм» потрібні сертифікати: 1. Українська мова та література. 2. Історія України (профільний). 3. Географія або Іноземна мова (за вибором).

Для небюджетних конкурсних пропозицій для вступу на факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ за напрямом «Готельно-ресторанна справа» потрібні сертифікати: 1. Українська мова та література. 2. Історія України (профільний). 3. Біологія або Іноземна мова (за вибором).

Наприкінці зустрічі Олександр Молнар та Руслана Кривенкова щиро побажали всім випускникам шкіл успішно скласти ЗНО з максимальними результати, щоб, пройшовши корисне, цікаве та насичене студентське життя в УжНУ, здобути ґрунтовні знання, практичні навички роботи, диплом обраної спеціальності та омріяну професію!

За інформацією старшого викладача кафедри туризму
факультету туризму та МК Руслани Кривенкової
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.