Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Філологи вишу вшанували пам’ять Тараса Шевченка тематичною вікториною

Кожен міг продемонструвати знання фактів про життя і творчість Кобзаря

0 208
9 березня Україна (і далеко не тільки) відзначала 205-річчя з дня народження Великого Кобзаря. Філологічний факультет традиційно долучається до свята й завжди по-особливому вшановує пам’ять Тараса Шевченка.

Філологи вишу вшанували пам'ять Тараса Шевченка тематичною вікториноюЦьогоріч для студентів влаштували вікторину, де кожен міг продемонструвати знання фактів про життя і творчість Тараса Григоровича.

Філологи вишу вшанували пам'ять Тараса Шевченка тематичною вікториноюНасамперед поговорили про важливість такого святкування, поринули в атмосферу Шевченкового світу. Відтак поділилися на дві команди і розпочали розминку. За дві хвилини в коридорі прозвучало понад 40 назв творів Тараса Григоровича, адже завдання полягало в тому, аби назвати якомога більше його поезій.

У другому етапі вікторини учасники ідентифіковували назви віршів за уривками. Варто відзначити, що з цим завданням обидві команди впоралися на відмінно.

Антоніна Кречко
Антоніна Кречко

Наприкінці кожна команда дістала індивідуальне завдання, результат якого впливав на загальні бали. Незважаючи на те, що одна команда в підсумку набрала більше очок, солодким призом організатори порадували всіх.

«Шевченко – геній, людина, день народження якої неможливо не відзначати, особливо на філфаку. Сьогоднішня вікторина нам справді подарувала чудові враження, адже ми мали можливість проявити всі свої знання, а також дізнатися щось нове. Солодкий сюрприз додав свої барви у програму заходу. Отож ми відчули масу позитивних емоцій», – відзначила одна з найактивніших учасниць вікторини, першокурсниця спеціальності «Філологія» Антоніна Кречко.

Вікторія Кенідра,
фото зі сторінки філологічного факультету у соцмережі ФБ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.