Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ взяли участь у міжнародному симпозіумі в Румунії

Обговорювали історію та сучасність румунсько-українських відносин

0 257

Представники УжНУ взяли участь у міжнародному симпозіумі в Румунії

26–28 жовтня делегація факультету історії та міжнародних відносин і ФСН Ужгородського університету взяла участь у VIII Міжнародному симпозіумі «Румунсько-українські відносини: історія та сучасність», що відбувався у румунському місті Тишнаді (повіт Сату-Маре).
Представники УжНУ взяли участь у міжнародному симпозіумі в Румунії
Іван Вовканич

Організаторами конференції з румунського боку стали Союз українців Румунії, повітова рада та повітовий Музей Сату-Маре, з українського – УжНУ та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.  Цьогорічний симпозіум об’єднав близько 30 українських науковців – професорів і кандидатів історичних, економічних та політичних наук Ужгородського та Чернівецького університетів й інших вітчизняних закладів, а також багатьох дослідників і викладачів різних румунських наукових та навчальних закладів.

Декан факультету історії та МВ професор Іван Вовканич виступив з вітальним словом під час відкриття конференції, зачитавши листа від ректора Ужгородського університету Володимира Смоланки, в якому підкреслив важливість організації таких заходів для поліпшення українсько-румунських відносин.

На міжнародній конференції факультет ІМВ був представлений численною делегацією, до якої, крім очільника підрозділу, входили, зокрема, заступник декана Віталій Андрейко, доценти Володимир Фенич, Василь Міщанин, Юрій Данилець, викладачі Олеся Бенчак, Володимир Гуцул та Василь Коцан. Також участь у форумі взяли декан факультету суспільних наук Юрій Остапець та заступник декана ФСН Михайло Зан.

У своїх доповідях науковці торкалися важливих актуальних проблем історичного характеру, сучасного стану румунсько-українських відносин і співробітництва країн у різних сферах суспільно-політичного та соціально-економічного життя.

Представники УжНУ взяли участь у міжнародному симпозіумі в Румунії
Делегація УжНУ

У підсумку було відзначено, що українсько-румунські відносини можуть і повинні вийти на якісно новий рівень, а перебування Румунії в НАТО та Європейському Союзі і намагання України увійти до європейської та євроатлантичної спільноти повинні сприяти вирішенню спірних питань між двома країнами, стимулювати формування в цьому багатонаціональному регіоні Європи зони добросусідства, взаємоповаги і партнерства.

За інформацією деканату факультету історії та міжнародних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.