Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Коворкінг при науковій бібліотеці Ужгородського університету знову прийняв охочих знати історію Закарпаття

Про архітектуру нашого краю доби середньовіччя вимушено переміщеним розповів директор археологічного музею УжНУ Володимир Мойжес

0 262
П’яту лекцію з історії Закарпаття прочитали 24 січня для вимушено переміщених осіб у коворкінгу при науковій бібліотеці Ужгородського національного університету. Це приміщення для охочих працює впродовж двох місяців.

Коворкінг при науковій бібліотеці Ужгородського університету знову прийняв охочих знати історію Закарпаття

Чому його відкрили, розповіла голова правління волонтеріату УжНУ Крістіна Товт. Як неодноразово повідомляв Медіацентр, у гуртожитках нашого університету з початку повномаштабного вторгення живуть внутрішньо переміщені особи. Загалом протягом цього часу тимчасове помешкання в УжНУ знаходило для себе близько 7 тисяч людей. Закономірно, що з’являлися й запити щодо якогось приміщення, де б вони могли працювати або вчитися.

– Завдяки підтримці Карпатського фонду та фонду Кофра нам удалося дістати фінансування й ми закупили 15 ноутбуків. Придбали й декілька багатофункціональних пристроїв сюди. Ще облаштуємо куточок для відпочинку. Університет нам надав це приміщення спільно з бібліотекою.

Закупили сюди й генератор. Якраз вирішуємо технічне питання його під’єднання, адже це загальна університетська мережа і потрібно якось відокремити цей структурний підрозділ, – поінформувала пані Крістіна.

Коворкінг при науковій бібліотеці Ужгородського університету знову прийняв охочих знати історію Закарпаття

Про архітектуру Закарпаття запросили розповісти директора археологічного музею УжНУ Володимира Мойжеса. Ужгородський історик коротко окреслив тематичне спрямування своєї лекції: «Ми ознайомимося з культурою нашого краю, з історією, культурою. Вони побачать, яка в нас чудова є архітектура, які є матеріальні цінності. Побачать повсякденне життя людини доби середньовіччя».

Більше – у сюжеті каналу «Суспільне Ужгород».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.