Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про дигіталізацію та оптимізацію навчального процесу дізнавалися студенти стоматологічного факультету

Представник медфаку Боннського університету, експерт з цифровізації процесів у науці і дослідженнях Анрій Кубаренко влаштував для молоді воркшоп «Дигіталізація та збалансоване управління процесами в НДДКР, науці та лабораторії»

0 312
Додавання до навчального процесу новинок ІТ-технологій може полегшити роботу студентів і викладачів, сприяти ефективному навчанню.
Анрій Кубаренко
Анрій Кубаренко

На стоматологічному факультеті представник медичного факультету Боннського університету, експерт з цифровізації процесів у науці і дослідженнях Анрій Кубаренко влаштував воркшоп «Дигіталізація та збалансоване управління процесами в НДДКР, науці та лабораторії». Головна мета заходу – організація і оптимізація повсякденних процесів в університетах та лабораторіях через упровадження стандартизації і відповідних сучасних ІТ-технологій. Дигіталізація – набір процесів та рішень, які допомагають полегшити, оптимізувати роботу у навчальних, наукових сферах.

Насамперед лектор розповів про початок своєї діяльності у сфері оцифрування, основні етапи використання дигіталізації у медичній та управлінській практиці.

Як менеджер з наукових ресурсів і даних на медичному факультеті університеті Бонна, він успішно впровадив деякі рішення для дигіталізації та оптимізації важливих адміністративних і освітніх процесів. Приватна діяльність Андрія Кубаренко включає в себе незалежні консультації з широкого кола питань дигіталізації та сталого управління лабораторіями.
Про дигіталізацію та оптимізацію навчального процесу дізнавалися студенти стоматологічного факультету

Завідувач кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології Надія Бойко, завідувач кафедри хірургічної стоматології, ЩЛХ та онкостоматології Павло Брехлійчук та Андрій Кубаренко
Завідувачка кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології Надія Бойко, завідувач кафедри хірургічної стоматології, ЩЛХ та онкостоматології Павло Брехлійчук з Андрієм Кубаренком

Наразі розробляється пілотний проект, створюється академічна кар’єрна карта. Вона є доволі важливою для студентів медичних і стоматологічних факультетів, оскільки у Європі визнається тільки теоретична освіта, практика ж перескладається. Перевага карти у тому, що вона буде європейського зразка і бали, нараховані у наших вишах, будуть підтверджуватися. У майбутньому планують курси, які базово вивчаються тут, зараховувати автоматично студентам, якщо вони їдуть у Європу. Така ситуація має переваги як для молоді, так і для організації, що приймає. У такому разі студентові не доведеться знову складати матеріал, роботодавцеві не потрібно чекати тривалий час підтвердження всіх пройдених курсів.

«Я народився, виріс у Вінниці. І нині хочу зробити щось хороше для України, наскільки це в моїх силах. Те, про що я говорив сьогодні, є найреальнішим для виконання. Але якщо будемо могти зробити більше, робитимемо більше!» – зауважив на завершення Андрій Кубаренко.

На стоматологічному факультеті днем раніше відбувся семінар для викладачів, де детальніше розглядалися питання дигіталізації. Надалі факультет спільно з Андрієм Кубаренком планують тісну спільну роботу в різних напрямках. Лектор прибув до Ужгородського університету на запрошення доктора біологічних наук, професора, завідувачки кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології Надії Бойко.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.