Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про вміння керуватися здоровим глуздом та критично мислити говорили в УжНУ представники НАТО та Українського кризового медіа-центру

А в фойє головного корпусу університету до 3 квітня діятиме виставка «Україна – НАТО: формула безпеки»

0 163
21 березня у ректораті УжНУ відбулася дискусія на тему «Інформаційні загрози: як уникнути маніпулювання та розпізнати пропаганду». Студентство мало нагоду поспілкуватися з директором Центру інформації та документації НАТО Барборою Маронковою та представницею Українського кризового медіа-центру Олесею Драшкабою, консулом з економічних питань Генерального консульства Словаччини в Ужгороді Даніелем Цабаном та радником при дирекції Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Світланою Мітряєвою.
Про вміння керуватися здоровим глуздом та критично мислити говорили в УжНУ представники НАТО та Українського кризового медіа-центру

Модератором дискусії виступив професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ігор Тодоров.

Про вміння керуватися здоровим глуздом та критично мислити говорили в УжНУ представники НАТО та Українського кризового медіа-центруРозпочали захід з доповіді Барбори Маронкової, яка розповіла про випадки, коли НАТО мала справу з дезінформацією, про те, як організація бореться з пропагандою, хто такі боти та як їх розпізнати.

Пані Маронкова вивела формулу, котра може допомогти студентам убезпечити себе від неперевіреного потоку інформації: «По-перше, керуйтеся здоровим глуздом. По-друге, використовуйте різні джерела інформації. Також ви можете сигналізувати керівництву соцмереж про неправдиві або ж компрометаційні публікації. І найголовніше – лишайтеся в безпеці у віртуальному світі».

Наступною до присутніх звернулася Олеся Драшкаба. Вона розповіла, з чого починався «StopFake», яким чином розпізнавати так звані фейки. Також говорила про «хворобу» читання статей за заголовком.

«Нині перебуваємо в ситуації, коли знаємо, що фейки, пропаганда, існують, і навіть маємо способи їх розпізнати, проте все одно не можемо почуватися в повній безпеці, адже пропаганда видозмінилася, виглядає доволі серйозно, має дуже багато підкріплених інформаційних носіїв», – зауважила пані Олеся.
Про вміння керуватися здоровим глуздом та критично мислити говорили в УжНУ представники НАТО та Українського кризового медіа-центру
Після доповідей присутні могли поставити запитання гостям.

Дискусія була одним із заходів, присвячених 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО. Також 21 березня у головному корпусі університету було відкрито виставку «Україна – НАТО: формула безпеки», з експозицією якої всі охочі можуть ознайомитися до 3 квітня.

Діана Вишнева,
фото Катерини Дрипки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.