Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Профком студентів УжНУ влаштував акцію «1000 листів уряду»

У посланнях Кабміну – скарга на тему невиконання урядом своїх обіцянок щодо збільшення суми мінімальної академічної стипендії

0 1 098
Профком студентів УжНУ влаштував акцію «1000 листів уряду»
Студентські листи прем'єру Яценюку
Студентські листи прем’єру Яценюку
Головною темою обговорення останнього тижня є проблема нарахування академічної стипендії для студентів вищих навчальних закладів. Через урядову затримку студенти-бюджетники досі чекають на бажані 800 гривень. Хоч сума вже давно б мала бути майже вдвічі більшою!

Саме з приводу цієї проблеми керівництво профкому студентів Ужгородського національного університету організувало акцію «1000 листів уряду», які було адресовано безпосередньо Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку. Докладніше про це розповів голова профкому Ростислав Головчанський.

Ростислав Головчанський
Ростислав Головчанський

«Згідно з ухваленим у 2014 році законом про збільшення соціальних виплат, сума мінімальної академічної стипендії має відповідати рівню прожиткового мінімуму. Останній нині дорівнює 1368 гривням. Після оприлюднення закону минуло близько двох років, а відповідних змін не бачимо.

У керівництва студентської профспілкової організації університету виникла ідея, як можна зрушити з місця цей процес. Вирішили провести акцію «1000 листів уряду». З кожного факультету УжНУ були зібрані листи від студентів, які навчаються на бюджетній основі. У них – скарга на тему невиконання урядом своїх обіцянок щодо збільшення суми мінімальної академічної стипендії. Текст скарги був прийнятий нами на спеціальній нараді.

Ініціативою такої акції ми поділилися й із представниками профспілкових організацій інших українських вишів. Є чимало таких, що нас підтримали, і не проти аналогічної акції. Після отримання листів адресатом побачимо, чи матимемо якісь наслідки. Сподіваємось, що результати будуть позитивні».

Відправили студентські послання Кабміну 1-го березня.

Антоніна Чундак
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.