Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ дізнавалися про психологічні особливості судової діяльності від фахівця-практика

Третьокурсники спеціальності «Психології» спілкувалися із суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Оксаною Світлик

0 306

Психологи УжНУ дізнавалися про психологічні особливості судової діяльності від фахівця-практика

Оксана Світлик
Оксана Світлик
У рамках навчальної дисципліни «Юридична психологія» відбулася зустріч студентів ІІІ курсу спеціальності «Психологія» із суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Оксаною Світлик.

На зустрічі також були присутні завідувачка кафедри психології Уляна Михайлишин та асистентки кафедри Інна Юхименко та Ірина Шмідзен.

Оксана Світлик та Уляна Михайлишин
Оксана Світлик та Уляна Михайлишин

У молоді виникло чимало запитань щодо специфіки судової діяльності, зокрема її психологічної характеристики (при розгляді кримінальних справ).

Оксана Світлик, відповідаючи на запитання студентів, розповіла про особливості психологічного насилля й відповідальність сторони, яка його скоїла. Також суддя докладно інформувала аудиторію роль психологічних знань в юридичній діяльності, психологію судді, психологічні особливості судового допиту, психологію судових суперечок та винесення вироку.

Студенти мали змогу закріпити знання з навчальної дисципліни «Юридична психологія», здобуті під час лекційних занять доктора психологічних наук Уляни Михайлишин.

Студенти й викладачі висловлюють удячність судді Ужгородського міськрайонного суду Оксані Світлик за конструктивну розмову і сподіваються на дальші зустрічі!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.