Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Розбивають стереотипи об книги: ужгородська молодь започаткувала книгоклуб ФРІ читалка

Охочі долучитися до книжкової спільноти отримують деталі про місце та час зустрічі у спільному чаті після заповнення анкети

1 228
Поширений стереотип про те, що молодь не читає книжок, вирішили зруйнувати ужгородські школярі й студенти з усеукраїнської молодіжної громадської організації «ФРІ Ужгород». Вони започаткували літературний клуб ФРІ читалка.
Ірина Рип’янчин
Ірина Рип’янчин

Що читають ужгородські книгомани і як обмінюються враженнями, Медіацентру розповіла співорганізаторка клубу, студентка IV курсу факультету іноземної філології Ірина Рип’янчин. Далі – пряма мова:

«Якось одна з наших ФРІшниць Олеся Ясевич обговорювала з подругою прочитану книгу. Тоді ж вона вигадала створити товариство однодумців, щоб проводити час не тільки весело, а й пізнавально. До того ж побутує думка, буцімто молодь не читає книг».

Якийсь час Олеся виношувала ідею, а тоді зібрала команду, до якої увійшли Анастасія Джанда, Анастасія Красик, Ірина Рип’янчин, Дарина Гацош, Ірина Коваленко та я, Адріана Базюк. Разом ми працювали над концепцією і програмою першого книгоклубу, який відбувся у лютому 2021 року. Тепер розвінчуємо думку про те, що молодь не читає, і популяризуємо сучасну літературу.

За сприятливих епідемічних умов заходи проводимо офлайн. Хоча одна ФРІ читалка відбулася дистанційно.

Розбивають стереотипи об книги: ужгородська молодь започаткувала книгоклуб ФРІ читалка

Розбивають стереотипи об книги: ужгородська молодь започаткувала книгоклуб ФРІ читалкаІдея така, що ми не просто обговорюємо цікаві моменти з книги, а робимо це у формі ігор, з гумором та тематичними інтерактивами. Ну і не забуваємо про чай із печивом ☺.

Книгу до прочитання та обговорення обираємо спільним голосуванням. За три місяці ми вже ділилися враженнями про «Убивство в «Східному експресі» Агати Крісті, «Книгу кладовища» Ніла Геймана та «Де немає Бога» Максима Кідрука.

Уже за два тижні, 13 червня, поговоримо про книгу «Чоловік на ім’я Уве» Фредріка Бакмана. Запрошуємо приєднатися! Ще є час на прочитання.

До наших ФРІ читалок долучитися може всяк, для кого читання – це захоплення. Більшість учасників – студенти й учні старших класів. Втім ми не ставимо жодних вікових обмежень і переконані, що на ФРІ читалці буде цікаво людям будь-якого віку».

Анонси наступних читалок та інших подій ГО «ФРІ» тут: Інстаграм, Телеграм.

Усі охочі долучитися до читалки отримують деталі про місце та час зустрічі у спільному чаті після заповнення анкети.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.