Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Толока в Ужгороді: 30 мішків зі сміттям підуть на вторинну переробку

Акцією «ФРІ Толока» нагадали місту про суттєву проблему – нерегулярне прибирання відходів у публічних місцях

0 118
Кажуть, людина недарма прожила життя – коли залишила по собі слід. Та, будьмо відвертими, купи сміття – це не ті сліди, які маються на увазі. На жаль, околиці, узбіччя вулиць і навіть міські парки Ужгорода, стежками яких щоденно ходять сотні людей, засмічені склом, пакетами, PET-пляшками й іншим пластиком.

Втім у місті є небайдужа молодь, яка турбується про чистоту. Громадська організація «ФРІ Ужгород» вже не вперше організовує акцію «ФРІ Толока», щоб нагадати місту про його суттєву проблему – засміченість і, зокрема, на нерегулярне прибирання відходів у публічних місцях.

Олександр Діус
Олександр Діус

Учасник толоки, студент першого року магістратури факультету інформаційних технологій УжНУ Олександр Діус коментує: «Про Толоку я дізнався з телеграм-каналу «ФРІ Ужгород», а про нього мені розповіла знайома. Вже не вперше приходжу прибирати, цього разу поспішав на акцію після занять на військовій кафедрі. Разом із активістами ми очищали прибережну зону Ужа в Боздоському парку». Хлопець додає, що небайдужість громадськості – це добрий знак. Вказувати на проблеми потрібно, бо тільки так можна їх вирішити, довести процес до систематичності і не повертатися до цього питання.

Активісти зібрали 33 сміттєві пакети загалом, посортували його, 30 із них підуть на вторинну переробку.

Зробив діло – гуляй сміло. Найприємніша частина толоки – це пікнік опісля. Учасники заходу  перезнайомилися, поспілкувалися, відпочили.

Толока в Ужгороді: 30 мішків зі сміттям підуть на вторинну переробкуОрганізатор акції Денис Захаркевич зазначає, що постійно виконувати роботу за комунальників не можна. Тому хлопець разом із командою однодумців з «ФРІ Ужгород» планують звертатися до відповідного відділу міської ради й тримати руку на пульсі проблеми.

Окрім того, «ФРІ Ужгород» організовує різноманітні освітні, культурні й екологічні події, за новинами та оновленнями можна стежити у фейсбуку, інстаграмі чи телеграм-каналі.

Ірина Рип’янчин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.