Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як на географічному та економічному факультетах

0 274
Медіацентр продовжує цикл статей про навчальні підрозділи очима наших студентів. Сьогодні розповідаємо про економічний та географічний факультети.

Ангеліна Соскида – голова профкому студентів географічного факультету, ІІ курс:

Ангеліна Соскида
Ангеліна Соскида

«Перед вступом на географічний факультет я вагалася між декількома різними спеціальностями. Але все-таки вирішила обрати саме «Географію», оскільки мені завжди імпонувала її дослідницька природа і вплив на наше оточення. Географія надає мені можливість вивчати й досліджувати різноманітні аспекти планети, включно із фізичними особливостями, кліматом, розташуванням населених пунктів, культурним впливом, населенням та географічними процесами. Окрім того, спеціалізація «Середня освіта» дає змогу поєднати мою любов до географії з нагодою впливати на майбутнє молодих людей, ознайомлюючи їх з цінними знаннями про світ. Я вірю, що освіта є ключем до розвитку суспільства, і вибір географічного факультету дозволить мені допомогти іншим розуміти й оцінювати нашу планету краще.

Мене мотивує навчатися бажання розширювати свої знання, розвиватися та впливати на майбутнє, працюючи з цікавими й відповідальними людьми. Це дозволяє зрозуміти складні взаємозв’язки між природою й людством.

Що і як на географічному та економічному факультетахНаш факультет проводить різноманітні заходи, що допомагають підвищити рівень знань у географічній сфері. Це не тільки лекції від кваліфікованих викладачів, а й практичні заняття на місцевості, польові дослідження. До прикладу, виїзна практика в Рахові з підйомом на гору Говерлу.

У нас професійні й досвідчені викладачі, які завжди готові допомогти студентам зрозуміти складний матеріал. Кожен має свій унікальний підхід до навчання, що робить процес більш цікавим і захопливим. Ми спілкуємося під час лекцій і семінарів, обговорюємо питання, ділимося думками та взаємно навчаємося одне від одного. Вони створюють сприятливу атмосферу, що допомагає нам розкривати свій потенціал і розвивати навички у географічній сфері.

Не однією наукою ми займаємося. Щороку влаштовуємо Тиждень географічного факультету – це інтелектуальні ігри, спортивні змагання та багато іншого. Цього року був розіграш Кубка декана географічного факультету з мініфутболу. У турнірі взяли участь не тільки студенти, а й викладачі. До речі, студентів зацікавив не так Кубок, як гра з викладачами☺. І ще ми проводимо боґрачфест – це мегакруто!

Географія – це справді цікава наука. Навчання на факультеті дозволяє здобути глибокі знання про географічні процеси з використанням сучасних технологій та інструментів.

Також наш факультет має чудові можливості для практичного застосування знань. Можна брати участь у польових роботах, дослідницьких проєктах, експедиціях. Це надає перспективу самостійно досліджувати різні регіони світу, збирати й аналізувати дані, розвивати навички роботи з географічними інструментами, наприклад, ГІС та супутниковими знімками».

На географічному факультеті можна здобути освіту за спеціальностями: «Середня освіта. Географія» (освітня програма – «Географія») (бакалаврат, магістратура), «Географія» (бакалаврат), «Геодезія та землеустрій» (бакалаврат, магістратура), «Лісове господарство» (бакалаврат, магістратура).

Людмила Кошук – голова профкому студентів економічного факультету, IV курс:

Людмила Кошук
Людмила Кошук

«Я обожнюю математику, тому при вступі розглядала декілька варіантів: економічний, математичний, фізичний і факультет інформаційних технологій. Однак у пріоритеті був саме економічний. Оцінивши ринок праці й переглянувши вакансії, я дійшла висновку, що економіст може реалізувати себе буквально всюди. Завжди є потреба у спеціалістах цієї галузі, і заробітна плата досить приваблива ☺. Вважаю, що освіта економіста є корисною не лише для працевлаштування, а й просто для життя, оскільки бути фінансово грамотним у наш час – дуже важливо.

Що і як на географічному та економічному факультетах Що мені дуже подобається на економічному факультеті – ми вивчаємо актуальні теми, розглядаємо різного типу проблеми сьогодення і навіть пропонуємо їх вирішення. Будь-які свої ідеї можна обговорити з викладачами, а також проконсультуватися щодо будь-яких питань. Ще є великим плюсом те, що економічний факультет співпрацює з багатьма підприємствами та установами, тому завжди є пропозиції працевлаштування, якими охоче користуються наші студенти.

Мої найулюбленіші педагоги – це Степан Васильович Сембер, викладач дисципліни «Гроші і кредит», Вікторія Тарасівна Мінкович, викладачка «Інвестування», Мар’яна Володимирівна Тимчак, викладачка «Страхування». Обожнювала ці предмети, оскільки вони цікаві й корисні для життя. Також дуже подобалася атмосфера на парах. Ми вивчали теми, а потім обговорювали, де можна застосувати набуті знання у житті, а також проводили багато нестандартних досліджень. До прикладу, із «Страхування» я простежувала, чи можливо застрахувати себе від того, що … не вийду заміж. Цікаво, корисно, і хоч тема здається трохи комічною, потрібно було простежити дуже багато питань.

Наскільки мені відомо, економічний факультет посідає перше місце за кількістю студентів, які взяли участь у програмі «Erasmus+». Це програма обміну студентами, яка дає можливість вчитися за кордоном  безкоштовно, за рахунок стипендії, що виділяється. Багато моїх знайомих узяли у ній участь, і ні разу не пошкодували: знання + незабутні спогади та емоції + корисні знайомства + екскурсії + гарні фото для інстаграму ☺.  А ще ми маємо багато можливостей для практики і прикладів того, що після її закінчення студенти залишалися працювати в тій установі, фірмі, де її проходили.

У нас відбувається безліч екскурсій, зустрічей з фахівцями з різних галузь, інтелектуальні ігри, вечори кіно та круглі столи з представниками бізнесу.

Думаю, перед вступом важливо знайти відповідь на питання «Де я зможу себе реалізувати, отримавши диплом у цій галузі?» Звертайте увагу на свої вподобання, а якщо не знаєте, чого конкретно хочете, – вступайте на економічний факультет. Він охоплює стільки різноманітних і перспективних спеціальностей, що кожен знайде тут щось для себе».

На економічному факультеті можна здобути фах за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра і магістра за такими освітніми програмами: «Фінанси і кредит», «Митна справа і оціночна діяльність», «Облік, аудит і оподаткування», «Економіка підприємства», «Логістика», «Управління персоналом та економіка праці», «Міжнародна комерція».
Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.