Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Стомат УжНУ готує фахівців з усіх видів стоматологічних послуг

Нині в підрозділі здобувають якісну освіту півтисячі студентів з України, близько 200 — з іноземних країн, 225 інтернів

0 205
Сучасний стоматологічний факультет — півтисячі студентів з України, близько 200 — з іноземних країн, 225 інтернів. Кадровий потенціал — 11 докторів і 51 кандидат медичних наук.
Євген Костенко
Євген Костенко

Про це під час чергового засідання Вченої ради інформував декан Євген Костенко. Додипломну підготовку на підрозділі забезпечують кафедри терапевтичної стоматології; хірургічної стоматології, щелепно-лицевої хірургії та онкостоматології; ортопедичної; дитячої стоматології; фундаментальних медичних дисциплін; клініко-лабораторної діагностики та фармакології; клінічних дисциплін.

Кафедри стоматології післядипломної освіти з курсом терапевтичної та ортопедичної стоматології, а також стоматології дитячого віку, надають післядипломну освіту.

«Одним із досягнень є створення університетської стоматологічної поліклініки з 60 установками, яка має ліцензії для надання всіх стоматологічних послуг. Таким чином, поліклініка забезпечує потужну навчальну базу для студентів», — зазначив Є.Костенко.

Крім того, здобувачі фаху мають змогу проходити практику в клініках Словаччини. Факультет налагодив широку міжнародну співпрацю, зокрема із закладами Угорщини,  Італії. Разом із закордонними партнерами видає «Intermedical Journal».

Стомат УжНУ готує фахівців з усіх видів стоматологічних послугАктивно функціонують спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій за спеціальностями «Хірургія» та «Стоматологія», у яких захистилися близько 20 науковців.

Стоматологічний факультет стрімко розвивається, про що свідчить і розширення будівлі підрозділу — триває зведення третього поверху.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.