Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ побільшало докторів наук і почесних професорів

Диплом доктора філологічних наук ректор Володимир Смоланка вручив доцентці кафедри української мови Наталії Венжинович, а відзнаку Doctor Honoris Causa – заслуженому діячеві науки і техніки України Ігорю Половнікову

0 620

В УжНУ побільшало докторів наук і почесних професорів

Чергове засідання Вченої ради УжНУ 18 квітня традиційно почалося урочисто. Ректор Володимир Смоланка вручив диплом доктора філологічних наук з побажанням дальших злетів у царині лінгвістики доцентці кафедри української мови, заступниці декана філфаку з наукової роботи Наталії Венжинович. А студента факультету здоров’я та фізичного виховання Лева Смагіна, який здобув два титули Чемпіона України з дзюдо, нагородив грамотою.

Володимир Смоланка вручає диплом доктора філологічних наук Наталії Венжинович
Володимир Смоланка вручає диплом доктора філологічних наук Наталії Венжинович
Володимир Смоланка вручає грамоту Леву Смагіну
Володимир Смоланка вручає грамоту Леву Смагіну

Побільшало в Ужгородському університеті й почесних професорів: Вчена рада надала відзнаку Doctor Honoris Causa заслуженому діячеві науки і техніки України, докторові Ігорю Половнікову.

Ігор Половніков та Володимир Смоланка
Ігор Половніков та Володимир Смоланка

Ігоря Івановича, якому нещодавно виповнилося 75 років, удостоїли звання за вагомий внесок у розвиток співпраці між Українською технологічною академією, яку він очолює, та УжНУ.

Пана Половнікова відрекомендував проректор із наукової роботи ужгородського вишу Ігор Студеняк.

Пан Половніков розробив взуття для спортсменів та працівників різних галузей народного господарства, проектував взуття спеціального призначення. Був керівником і виконавцем державних науково-технічних програм «Розробка еталонної технічної документації на колодки для виробництва ортопедичного та профілактичного взуття», «Розвиток протезної промисловості України і забеспечення інвалідів засобами малої механізації», «Розробка асортименту тканин і матеріалів вітчизняного виробництва для потреб оборони і безпеки України».

Делегація з Української технологічної академії
Делегація з Української технологічної академії

Ігор Половніков емоційно відреагував на вдостоєння його почесним званням та висловив надію на плідну співпрацю.

До УжНУ також завітали представники Української технологічної академії Володимир Мельник, Володимир Ващенко, Микола Шевченко.

М.Шевченко також є членом секретаріату комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, тож під час засідання окреслив пріоритетні напрямки роботи відповідної структури: «Розглядаємо питання, пов’язані із процедурою захисту дисертацій, питання якості освіти, науки у вишах. На жаль, багато працівників університетів займаються наукою за свої кошти. Проблемою є недостатнє держфінансування наукової діяльності».

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.