Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студактив з Харківського національного університету ім. В. Каразіна гостював в УжНУ

Студентське самоврядування фізичних факультетів обох вишів встановило міцні дружні зв’язки – молодь уже будує плани наступної співпраці

0 2 651
З нагоди Дня фізика, який відзначають 7 травня, студентське самоврядування фізичного факультету Ужгородського університету організувало тиждень співпраці зі студентським самоврядуванням фізичного факультету Харківського національного університету імені В. І. Каразіна.

Студактив з Харківського національного університету ім. В. Каразіна гостював в УжНУДев’ятеро студентів, серед яких голова, заступник і члени студактиву фізфаку Каразінського вишу приїхали до Ужгорода на три дні — з 1 до 3 травня. Метою візиту стало налагодження комунікації, обмін досвідом, а також відпочинок.

Заступник декана з виховної роботи фізичного факультету УжНУ Анатолій Сусла зазначає, що така співпраця між фізичними факультетами УжНУ й ХНУ відбувається вперше. «До нас звернулися представники  університету Каразіна з питанням, чи можемо прийняти в себе студентів, щоб ті змогли трохи перемкнути увагу зі своїх напружених буднів. Ми радо підтримали їхнє прохання».

Студенти фізичного факультету УжНУ організували для гостей насичену програму тижня співпраці. Вона охопила заходи не лише для тих, хто приїхав до Ужгорода, а й для студентів, які не змогли цього зробити. Зокрема, в понеділок, 29 квітня, провели онлайн-гру «Що? Де? Коли?», в якій змагалися команди двох університетів. Також спільно зіграли в Among Us.

Владислава Попович
Владислава Попович

В перший день для гостей на фізфаку УжНУ організували вечір кіно, а після нього влаштували екскурсію містом. Наступного дня відбулася екскурсія факультетом. «Ми поділилися досвідом, розповіли, які спеціальності є в нас на факультеті та яким напрямам фізики надаємо найбільше уваги», – розповідає голова студради фізичного факультету УжНУ Владислава Попович. Відтак з розважальною та науковою метою студенти обох університетів позмагалися в «Битві інтелектів».

Після обіду студактив рушив до с. Деренівки, де розташована одна з астрономічних обсерваторій фізичного факультету УжНУ. У гостей була можливість розглянути космічні об’єкти через телескоп і відвідати ужнівські виноградники.

3 травня запланували онлайн-гру в шахи, а 4-го — вечір кіберспорту. ХНУ ім. Каразіна буде змагатися проти УжНУ в іграх Dota 2 та Counter-Strike. На цьому тиждень співпраці завершиться.

Євгенія Кулішова
Євгенія Кулішова

«Нам було дуже приємно познайомитися з новими людьми. Плануємо співпрацювати й надалі. Студенти Каразінського університету вже запрошували нас у гості, але це буде можливо у мирний час. Звичайно, ми також будемо запрошувати їх ще й, можливо, знову проведемо разом День фізика. Це чудова нагода поділитися досвідом і цікаво провести час», — каже Владислава Попович.

Кирило Лобода
Кирило Лобода

«Планувала гарно провести час, обмінятися знаннями й досвідом. Очікування повністю справдилися. Ужгород – дуже спокійне й гарне місто. Радує, що тут майже немає повітряних тривог, хоч іноді й чути сирену», – ділиться враженнями Євгенія Кулішова, секретар студентської ради фізичного факультету ХНУ ім. В. І. Каразіна.

Голова студради фізичного факультету ХНУ ім. В. І. Каразіна Кирило Лобода розповідає: «Хотілося познайомитися з новими людьми, трохи розвіятися, погуляти невідомим для себе містом і дізнатися щось нове. В Харкові, на жаль, комендантська година, тож ми вже дуже давно не гуляли допізна. В Ужгороді нарешті з’явилася така нагода. У нас налагодилася дуже гарна комунікація зі студентським самоврядуванням фізичного факультету УжНУ, тож будемо продовжувати спілкуватися, а в мирний час також чекаємо в гості. Організуємо цікаву програму».

Незважаючи на відстань у понад 1300 км, студентське самоврядування фізичних факультетів обох вишів встановило міцні дружні зв’язки, наразі ж молодь будує плани наступної співпраці.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.