Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентсько-викладацький колектив ФІМВу трудовим відпочинком завершив факультетські дні на «Скалці»

Впорядкувавши чималу квадратуру, наварили боґрачу, поспівали пісень, влаштували традиційні веселі старти

0 2 201
Упорядкування території університетської оздоровчої бази «Скалка» для представників різних підрозділів вишу вже давно стало обов’язком у межах акції «Закарпаттю – чисте довкілля».

Студентсько-викладацький колектив ФІМВу трудовим відпочинком завершив факультетські дні на «Скалці»8 травня чергове прибирання тут влаштували студенти й викладачі факультету історії та МВ. Десятки добровольців приїхали на локацію й заходилися творити робочий подвиг. Керовані Вікторією Бондаренко та Михайлом Шелембою студентські маси повертали людському оку алею за алеєю, які щедро вкрила весняною рослинністю природа.

Після впорядкування фантастичної за квадратурою площі згадали про класичний спіч: «Прибирання – прибиранням, а обід – за розкладом!». І в цьому питанні проявили неабияку координованість. Прораховані до частки секунди дії кулінарів віщували успіх амбіціям апетиту учасників трудової акції. Блискуче виглядали шефи гастрономічних бригад боґрач-мейкерів Віталій Андрейко і Клаудія Ферков, підтримані суворими інспекторами якості приготованих страв: родинами Тодорових і Шелемб, Надією Керецман, Марією Жиленко, Володимиром Мойжесом і Володимиром Гуцулом.

Віталій Андрейко
Віталій Андрейко

Цоркотіння ложок і виделок об тарілки додавало таємничості атмосфері обідньої перерви. І лише скавучання від задоволення шлунків трудяг знаменувало завершення заслуженої трапези.

Для особливо вибагливих і вже ситих гурманів влаштували майстер-клас з приготування та вживання равликів. На цьому була закрита обов’язкова програма, поступившись місцем довільній.

Волонтери з вимог «хліба та видовищ» першу половину дістали повністю й законно чекали другої. Товариство зібралося біля вогнищ, навколо яких сиділи колективи друзів, співаючи душевні пісні в теплих компаніях.

Студентсько-викладацький колектив ФІМВу трудовим відпочинком завершив факультетські дні на «Скалці»За якийсь час прозвучав сигнал про початок чергових веселих стартів, які давно вже стали для факультету традиційними. Десятки спортсменів зібралися на батальному майданчику, щоб під бурхливу підтримку друзів визначити найспритніших щасливчиків. Окремі конкурсні етапи проводилися для дівчат і хлопців: перетягування канату, стрибки в мішках, лускання надміцних повітрянчиків, поїдання бананів і лимонів на швидкість.

До останніх митей безкомпромісну видовищну боротьбу вів Іван Панасюк, за що здобув головний приз глядацьких симпатій – тисячі оплесків і гучних криків підтримки. В пам’яті вболівальників і на світлинах факультетської історії назавжди залишаться епізоди фінальної канатно-мішкової схватки, в якій Іван опинився на площині газону, але затято продовжував протистояння й виборов срібну медаль з відблиском золота. Несподівано переможцями змагань, власниками грамот і нагород найвищого ґатунку стали першокурсники Ангеліна Козар і Нікіта Нєлєпа, які покидали арену під овації присутніх.

Переповнені позитивними емоціями учасники виїзду на «Скалку» благали, щоб час став гумовим і цей чудовий день не закінчувався. Але автобуси й автомобілі ще до темряви перемістили всіх до Ужгорода, де друзі розходилися по домівках з мріями про наступні трудово-відпочинкові виїзди.

За інформацією доцента кафедри археології,
етнології та культурології Ігоря Прохненка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.