Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Переможців сьомого конкурсу «Есе про все» визначили на відділенні журналістики

Не вперше вже свої творчі доробки представили не тільки філфаківці, а й студенти інших пілрозділів

0 187
Днями в редакції університетської газети «Погляд» відбулися підсумки VII конкурсу «Есе про все». Захід відбувся у форматі засідання Прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи».

Переможців сьомого конкурсу «Есе про все» визначили на відділенні журналістикиКонкурс традиційно розпочав його ініціатор, доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк. Повідомив, що загалом роботи подали 11 студентів. Чотири з них розглядалися заочно, оскільки з певних причин автори не змогли відвідати захід. Уже не вперше свої творчі доробки представили не тільки філфаківці, а й студенти з інших пілрозділів (наприклад, із факультету історії та міжнародних відносин).

Переможців сьомого конкурсу «Есе про все» визначили на відділенні журналістикиЕсеїстичні вміння молоді оцінювали завідувач кафедри журналістики, професор Юрій Бідзіля (голова журі); журналіст, голова ГО «Центр закарпатських розслідувань» (ЦЕЗАР), випускник відділення журналістики Павло Білецький; викладач кафедри Наталія Толочко; журналістка телеканалу «21 Ужгород» та газети «Погляд», теж випускниця відділення журналістики Мирослава Гараздій.

За умовами конкурсу, автор есе повинен був зачитати його під час підсумкового етапу. Учасники, хвилюючись, ділитися своїми публіцистичними пробами з присутніми. Хтось написав про те, що його турбувало найбільше, дехто розповів цікаві історії з минулого, які час від часу згадує з усмішкою.

Переможців сьомого конкурсу «Есе про все» визначили на відділенні журналістики Оголошував підсумки конкурсу Юрій Бідзіля. Зауважив, що трійку найкращих обрати було доволі складно. Цьогорічні есе порадували високим рівнем – написані переважно якісно. А ще в більшості авторів відчувається оптимістичний настрій, вони знаходять вирішення ситуацій, які описують, дають поради, спонукають себе й однолітків до розвитку.

Переможцями ж VII конкурсу «Есе про все» стали:

І місце – третьокурсниця відділення журналістики Кароліна Бучковська з есе «Єдиний і неповторний, або Як і коли я полюбила футбол»;

ІІ місце – другокурсниця факультету історії та міжнародних відносин Галина Гичка, яка написала есе «Іще очі не дрімали, а вже сходить сонце»;

ІІІ місце – другокурсниця відділення журналістики Тетяна Лесюк, есе «Укуси якомога більше…».

«Насправді не очікувала, що переможу. Для мене це стало приємною несподіванкою. Просто хотіла вилити свою душу в есе. Вважаю, цей конкурс дозволяє студентам дізнатися більше одне про одного. Помітила, що всі здивувалися, коли почули, як я почала захоплюватися футболом. Погодьтеся, для дівчат такий вид спорту незвичний. Правду кажучи, трохи боялася ділитися особистими хвилюваннями. Розказала про улюблену команду, перше «футбольне» кохання. Цікаво, що раніше майже не виявляла інтересу до спортивної журналістики. Тепер бачу в ній своє майбутнє», – поділилася враженнями Кароліна Бучковська.

Переможців сьомого конкурсу «Есе про все» визначили на відділенні журналістикиНаприкінці заходу переможців нагородили. Вони отримали грамоти та від чеської громадської організації «Асоціація з міжнародних питань» (АМО, www.amo.cz) за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки призи у вигляді книжок із фактчекінгу та стильних ручок. Не забули зробити й спільне фото. Як же без цього? ☺

Яна Созанська,
студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.