Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІМВ поласували туристичним смаколиком під назвою Луцьк

У дивовижному місті з сиво-давнім минулим молодь у супроводі свого викладача Ігоря Прохненка відкривала для себе перлини національної культурної спадщини

0 17 452
На факультеті історії та міжнародних відносин традиція пізнавальних екскурсій розвивається не тільки кількісно, а й за рахунок урізноманітнення напрямків подорожей. Як результат, у студентсько-викладацькому колективі формуються додаткові перспективи гармонізації навчального процесу з активним відпочинком.
Студенти ФІМВ поласували туристичним смаколиком під назвою Луцьк

Щоб глибше зануритися в аннали історії, цього разу вирушили в захопливу подорож до Луцька. Нова освітня поїздка обіцяла багато свіжих знань і незабутніх вражень. У супроводі свого викладача Ігоря Прохненка у дивовижному місті з сиво-давнім минулим молодь планувала відкрити для себе приховані туристичні перлини серед скарбів культурної спадщини.

Студенти ФІМВ поласували туристичним смаколиком під назвою ЛуцькПершим місцем, де побували юні дослідники, став Кафедральний собор Святої Трійці. Там екскурсанти змогли насолодитися як самою спорудою, так і красою парку у буйному різноцвітті, що створювало неймовірно затишну, чарівну атмосферу.

Наступною (і головною!) зупинкою став замок Любарта – величне серце історичної частини Луцька. Увійшовши на територію фортеці, всі одразу ж перенеслися в минуле, до часів лицарів і королів. Замок стояв високий і гордий, його старовинні стіни шепотіли присутнім свої ексклюзивні історії давно минулих століть. Майбутні історики змогли побачити Музей книги і Музей дзвонів. Прагнучи досліджувати далі, подорожани охоче піднімалися стінами замку все вище і вище. З вершини перед ними відкрився захопливий панорамний краєвид на місто та його околиці. Перед очима розгорнулася краса Луцька з його старовинними вуличками, історичними будівлями і звивистою річкою Стир. Це був момент благоговіння і натхнення, коли студенти дивувалися архітектурній красі і багатій історії, закладеній і збереженій в стінах міста.

Продовжуючи свою подорож, за підтримки заступника директора замкового музею Віктора Баюка молодь наважилася зазирнути і в глибини Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла, відомого своїми підвалами, що зачаровують уяву. Підземні палати костелу відкрили прихований світ, сповнений таємниць та інтриг. Під керівництвом досвідчених екскурсоводів студенти поринули в розповіді про минуле, розгадуючи таємниці історії храму. Тьмяно освітлені коридори і старовинні кам’яні стіни перегукувалися з шепотом минулих епох, залишаючи незабутнє враження на всіх, хто наважився зазирнути в цей підземний світ. Студенти змогли побачити на свої очі кістки й черепи похованих там людей, вбрання священників, які були нещодавно знайдені археологами в підземній частині костелу. Це було надзвичайно цікаво і трохи містично.

Щоб опинитися на наступній локації, мандрівники ФІМВу пройшли алеями Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Цей спокійний оазис природи став місцем, де молоді люди змогли оцінити красу місцевої природи і трохи розслабитися.

На завершення своєї історичної експедиції майбутні історики та археологи відвідали Музей українського війська та військової техніки. У цьому визначному закладі представлена величезна колекція артефактів і пам’ятних речей з різних періодів військової історії Батьківщини. Від зброї та обмундирування до транспортних засобів і літаків – музей пропонує всебічний огляд військової спадщини нації. Студенти ознайомилися з експонатами, отримавши цінну інформацію про боротьбу та перемоги українських воїнів протягом багатьох століть.

Поїздка з Ужгорода до Луцька стала надзвичайною пригодою для студентів УжНУ. Занурившись у багате минуле, вони відкрили для себе силу історичних пам’яток, які викликали нові емоції та розпалювали цікавість. Замок Любарта з його експозицією дзвонів та високими стінами переніс їх у минулу епоху величі. Підвали кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла дозволили залишити незабутнє враження у пам’яті студентів. Нарешті, Музей українського війська та військової техніки підкреслив жертовність і доблесть національних збройних сил.

Ця освітня подорож не лише розширила історичні знання її учасників, а й прищепила їм глибше розуміння важливості збереження та дослідження нашої культурної спадщини. Повертаючись до Ужгорода, студенти привезли з собою спогади та досвід, які розширять межі індивідуального світогляду та надихнуть на дальші починання.

Патріція Карташова, студентка І курсу ФІМВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.