Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-біологи вдосконалюють навички науково-дослідної діяльності у наукових гуртках факультету

Спектр мікробіологічних досліджень охопив опанування сучасних методик ідентифікації мікроорганізмів, вивчення їх чутливості до антимікробних препаратів, дослідження існування бактерій у формі біоплівки, біотехнології мікробного синтезу тощо

0 417
Студентські наукові гуртки – одна з форм діяльності, спрямована на розширення наукового потенціалу молоді й формування навичок науково-дослідної діяльності у вільний від навчання час. На біологічному факультеті діє п’ять студентських наукових гуртків за різними напрямками.

Студенти-біологи вдосконалюють навички науково-дослідної діяльності у наукових гуртках факультетуЦього тижня підбивали підсумки роботи, окреслювали плани на наступний навчальний рік і знайомили першокурсників з напрямками досліджень з біохімії, мікробіології, біотехнології, генетики, молекулярної біології, ембріології.

Креативні юнаки й дівчата, які обрали справою свого життя біологію, мали змогу побачити обладнані лабораторії, де їм представили результати вивчення особливостей росту і розвитку в культурі in vitro рідкісних видів флори Карпат та гіперпродуцентів біологічно-активних речовин, ознайомили з методиками виділення ДНК людини. Спектр мікробіологічних досліджень охоплював опанування сучасних методик ідентифікації мікроорганізмів, вивчення їх чутливості до антимікробних препаратів, дослідження існування бактерій у формі біоплівки, біотехнології мікробного синтезу тощо.

Результати своєї наукової роботи в рамках студентського наукового гуртка вже багато років поспіль студенти представляють на міжнародних наукових студентських форумах. Зокрема продовжується тісна наукова співпраця між біологічним факультетом УжНУ з однойменним підрозділом університету Ніредьгази (Угорщина), Кошицьким університетом ветеринарії та фармації (Словаччина). Взаємні візити на наукові конференції сприяють розширенню світогляду сучасної молоді, обміну досвідом, культурному та соціальному зростанню молодої спільноти сучасної Європи.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.