Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІТ стали переможцями конкурсу «Стартап УжНУ – 2024»

Айтівці-четвертокурсники розробили 2 прототипи ідентифікації положення заглушених дронів в умовах радіоелектронної боротьби

0 302

Студенти ФІТ стали переможцями конкурсу «Стартап УжНУ – 2024»

Кафедра інформатики та фізико-математичних дисциплін вітає студентів IV курсу факультету інформаційних технологій Василя Батрина та Анастасію Шкирту з перемогою у щорічному конкурсі інноваційних ідей «Стартап УжНУ – 2024».

Метою ініціативи є підтримка студентів, аспірантів і молодих учених до 35 років в реалізації інноваційних ідей; створення молодих колективів науковців; навчання основам бізнес-менеджменту; реалізація нових методів досліджень; досвід публічного представлення своєї ідеї та презентації проєкту; представлення проєкту підприємцям-спонсорам; фінансова підтримка переможців конкурсу; допомога у впровадженні ідеї (проєкту) у виробництво.

У межах конкурсу Анастасія і Василь під керівництвом кандидата технічних наук Олександра Левчука розробили 2 прототипи ідентифікації положення дронів в умовах радіоелектронної боротьби, які можуть мати кілька важливих застосувань в умовах російсько-української війни, де сторони конфлікту можуть використовувати різноманітні засоби для заглушення сигналів дронів або взаємодії з ними. Здатність точно ідентифікувати положення заглушених дронів стає критично важливим завданням. Такі пристрої можуть допомогти відстежувати дрони, що втратили зв’язок з оператором або були виведені з ладу засобами РЕБ, забезпечуючи перевагу в електронній війні.

Наразі студенти планують відправити прототипи в одну з військових частин на фронті для тестування й відповідно побажань для майбутніх вдосконалень.

Щиро вітаємо наших студентів і бажаємо успіхів у наступних проєктах!

За інформацією кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.