Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Молодь матфаку мала заняття в нідерландській аутсорсинговій ІТ-компанії

Один із кроків до поєднання в навчанні теорії з реальною практикою – відвідини ужгородського офісу закордонної фірми «Sharp Minds»

0 351
Навчання за межами університетських аудиторій, погодьтеся, завжди стає цікавішим, а відповідно й інформація сприймається краще. Так студенти-математики вирушили в ужгородський офіс нідерландської ІТ-компанії Sharp Minds, щоб дізнатися про робочі будні програмістів і веб-розробників.

Молодь матфаку мала заняття в нідерландській аутсорсинговій ІТ-компаніїЩе в школі майже в кожну світлу голову навідуються думки про те, що всі ці логарифми та інтеграли, тангенси й косинуси ніколи в житті не знадобляться. Для чого цим тоді забивати мозок? Біда в тім, що коли ти не розумієш, де і як це можна застосувати, то й бажання з цим розбиратися немає. Власне, такі думки в роки навчання відвідували й заступника декана матфаку з виховної роботи Павла Мулесу. А от частково вирішити це питання на практиці видалася нагода тепер.

Молодь матфаку мала заняття в нідерландській аутсорсинговій ІТ-компаніїПавло Павлович розповідає: «Ідея поєднувати теорію ї практикою не покидала мене з перших пар, коли я ще сам був у ролі студента. Вивчати складну теорію без розуміння, де її можна застосувати на практиці, було не завжди цікаво. Тому уже в ролі викладача завжди намагаюся поєднувати теоретичні відомості з практичною реалізацією. Після відвідання однієї з міжнародних конференцій, що проводилася у Львові, дізнався що Харківські університети залучають студентів математичних факультетів до практичних навчань поза межами навчальних закладів на базі різних приватних фірм, де успішно працюють за спеціальністю їх колишні випускники, тому вирішив спробувати запозичити цей досвід і реалізувати його з нашими студентами».

Власне, так математики й опинилися в офісі Sharp Minds – нідерландської фірми, яка об’єднує розробників різних додатків та програм.

Молодь матфаку мала заняття в нідерландській аутсорсинговій ІТ-компаніїПро переваги роботи в ІТ, принципи компанії та багато іншого студенти дізнавалися з перших уст – від працівників Sharp Minds. Студентам навіть пояснили, як працює одна з найпопулярніших сучасних мов програмування, що є вільнопоширеним програмним забезпеченням і дозволяє підключати модулі – в тому числі розпізнавання облич. А в перерві ще й встигли в настільний футбол зіграти!

Студентка Настя Дзямко розповідає: «Відвідини такої компанії були для мене цікавими: не щодня побачиш внутрішню кухню ІТ-компанії. Це нагода стати на крок ближче до цієї сфери, а отже, корисно для майбутнього спеціаліста. Я дуже хочу стати дизайнером, тож користь подвійна, бо це ще й можливість оглянути, як працюють потенційні роботодавці. Нам розповіли багато цікавого – такого, про що ми б навряд дізналися в університеті, зрештою, своїм досвідом працевлаштування у сфері ІТ поділилися й самі працівники».

На цьому візити на фірми завершувати не планують, адже чим краще молодь розумітиме, що на неї чекає від певної професії, тим простіше буде визначитися.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.