Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто Лева

Практику відкриття для себе й освоєння різних куточків України організатори подорожі – викладачі Інна Туряниця, Тімея Кулчар, Василь Беликанич – мають намір продовжувати

0 360
Для студентів і викладачів Українсько-угорського навчально-наукового інституту подорожування вже давно стало частиною навчально-виховного процесу. Протягом року зазвичай відбувається кілька закордонних поїздок до різних країн ЄС завдяки міжнародним зав’язкам підрозділу. Але відкриття для самих себе вимагає і рідна країна, що особливо актуально для першокурсників. Тож ідею подорожі до Львова молодь сприйняла з великим ентузіазмом.

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто ЛеваТакі дні запам’ятовуються надовго своєю романтикою вже починаючи з самого сідання в електричку та споглядання ландшафтів, що пробігають перед очима під час прямування потягу, з невимушеним спілкуванням у студентському гурті. А за кілька годин – зустріч із осяяними сонцем дахами і шпилями стародавнього міста Лева.

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто ЛеваСтуденти Українсько-угорського ННІ відвідали місто ЛеваПершим місцем перебування екскурсійної групи став Львівський національний університет імені Івана Франка, де молодь мала змогу ознайомитися з експозицією Музею історії Університету, котру люб’язно презентував директор Юрій Гудима. Зважаючи на специфіку контингенту студентів, оповідач детальніше зупинився на сторінках історії університету за австро-угорської доби. З викладу фахівця високого рівня молода генерація дізналася чимало нового, а можливо, навіть унікального про українсько-угорські зв’язки у минулому.

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто Лева Зрозуміло, що студентам-історикам та країнознавцям особливо цікаво було дізнатися про життя історичного факультету Львівського університету. Професор кафедри історичного краєзнавства Богдан Якимович ознайомив гостей зі специфікою роботи факультету і кафедри, провів до зали, де колись відбувалися сесії Галицького крайового сейму. Також великий інтерес у екскурсантів викликало відвідання експозиції Археологічного музею університету, котрий відомий своєю авторитетною археологічною школою.

Львів серед іншого асоціюється зі своїми святинями й пам’ятками церковної архітектури. Студенти мали змогу побувати у чудовому неоготичному костелі святих Ольги і Єлизавети, а також відвідати унікальну барокову пам’ятку світового значення – Собор святого Юра у резиденції греко-католицького владики.

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто ЛеваРодзинкою візитів до Львова є можливість побачити неповторне місто з висоти пташиного польоту. Для цього існує оглядовий майданчик на вежі Ратуші. Нелегко здійматися сотнями сходів нагору, але панорама, котра постає перед очима, того варта. На втому ніхто не скаржився.

А далі традиційний туристичний набір – запах неперевершеної кави, сміх і компанійські теревені, легкий шопінг і величезна маса позитиву.

Студенти Українсько-угорського ННІ відвідали місто ЛеваПрактику відкриття для себе й освоєння різних куточків України будемо продовжувати. Принаймні організатори подорожі – викладачі Інна Туряниця, Тімея Кулчар, Василь Беликанич – мають намір на цьому не зупинятися.

За інформацією доц. кафедри історії Угорщини
та європейської інтеграції Інни Туряниці
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.