Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускники-медики УжНУ відмовилися від святкування випускного на користь збору для ЗСУ

Долучитися до підтримки військових будь-якою сумою можна до 30 червня

0 298
Акцію «Привітай випускника» ініціювали голова студентської ради медичного факультету Тетяна Опіярі та голова студентського наукового товариства Анна Рущак. Дівчата розповіли Медіацентру про свою ідею та закликають вас долучитися до ініціативи, щоб допомогти нашим Захисникам та Захисницям.
Тетяна Опіярі
Тетяна Опіярі

Таня Опіярі розповідає: «Більшість із наших випускників вважає, що святкування тепер недоречні. Тому вирішили спрямувати кошти, які могли б витратити на відзначення випускного, на допомогу ЗСУ. До того ж із початку повномасштабної війни та на фронті перебуває наш однокурсник Тарас. Нещодавно по підрозділу, де він служить бойовим медиком, був приліт, внаслідок якого постраждав евакуаційний автомобіль. Тому частину коштів ми передамо на ремонт медеваку. 10 000 гривень ми вже переказали постраждалим від теракту на Каховській ГЕС. Найбільшу частину коштів віддамо волонтеру Андрію Любці на авто для ЗСУ».

Анна Рущак
Анна Рущак

«Ми відмовляємося від традиційного святкування випускного. Бо свідомі того, що можливість отримати диплом і довчитися 6 курс ми маємо тільки завдяки тим людям, які боронять нас усіх на передовій, — додає Аня Рущак. — Ми би не отримували українські дипломи, якби не наша армія. Вважаємо, що в умовах війни некоректною є ситуація, коли пів країни плаче, а пів країни скаче. Тому разом із Танею оголосили однокурсникам, що вважаємо за правильне запустити такий збір і закликали закидати на монобанку від 300 гривень і більше. Ідею активно підтримали».

Зі слів дівчат, до збору долучилися не лише самі випускники, а й їхні батьки, викладачі, лікарі, студенти молодших курсів, зокрема й з інших факультетів, та загалом люди, які дізналися про збір. Хоч між собою випускники домовилися відправляти від 300 гривень, коли збір почав набирати обертів, приходили донати від 10 до 2000 гривень. На 23 червня молодь уже зібрала понад 100 000 гривень.

Привітайте випускників і ви. Долучитися будь-якою сумою можна за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/5pzrvoRrRy чи за реквізитами монобанки: 5375 4112 0617 9447 (отримувач Анна Б.). Збір триває до 30.06.23.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.