Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентки УжНУ долучилися до проєкту «Zoom in, Zoom out» програми «Erasmus+ Youth Exchange» в польському Жешуві

У проєкті взяли участь 32 представники з України, Польщі, Словаччини, Угорщини, Канади, Таджикистану та Нігерії

0 235
Нещодавно в польському Жешуві в рамках програми «Erasmus+ Youth Exchange» відбувся міжнародний молодіжний обмін «Zoom in, Zoom out». У проєкті взяли участь 32 представники з України, Польщі, Словаччини, Угорщини, Канади, Таджикистану та Нігерії. Інтерактивна, творча, надзвичайно цікава 5-денна програма зорієнтована на розвиток власного творчого потенціалу, мовних, міжкультурних та медійних навичок. Серед студенток Ужгородського університету учасницями стали й представниці філологічного факультету – Ірина Місяйло, Каріна Бойчук, Василина Олашин.

Студентки УжНУ долучилися до проєкту «Zoom in, Zoom out» програми «Erasmus+ Youth Exchange» в польському ЖешувіЗавдяки проєкту в рамках програми «Erasmus+» молодь вдосконалила навички розмовної англійської мови, адже були забезпечені умови для вільного спілкування. Важливим став і обмін культурним досвідом. На міжкультурному вечорі ужнівки представили Україну. Презентація нашої держави є важливою задля популяризації вітчизняної культури, мови, звичаїв, традицій. Присутні на заході захоплено слухали розповіді про культуру, побачили наш край у новому світлі. Крім того, представниці УжНУ мали можливість поспілкуватися з людьми з різних країн, поділитися досвідом. Багато дізналися про культуру учасників проєкту, збагатили свої знання та розширили світогляд.

Фотопроєкт «Zoom in, Zoom out» допоміг не тільки розвинути навички англійської мови та обмінятися інформацією про культурну спадщину, а й здобути нові знання в галузі медіа та фото, розвиваючи учасників і учасниць професійно. Здобуті знання, без сумніву, стануть корисними для особистого розвитку і кар’єрного зростання. Цінною була інформація про техніки фотографування, а доречні поради професіоналів допомогли зміцнити вже наявні навички. Згодом дівчата створили авторський фотопроєкт, який презентували на відкритій виставці.

Застосування інтерактивних методів, соціальних ігор, командоутворення, воркшопів, створення світлин – усе було спрямоване на розвиток культурного світогляду і креативних навичок. А крім того, молодь весело провела час, відвідала цікаві й важливі місця. Дні у Жешуві стали стимулом для дальшого розвитку і вдосконалення себе.

Студентки висловлюють щиру подяку Відділу міжнародних зв’язків університету за чудову нагоду здобути цінні знання, відкривати для себе світ, вдосконалювати навички, набувати неоціненного досвіду, розвиватися, знаходити нових друзів.

Партнерами й лідерами програми «Erasmus+» є: Uzhhorod National University from Uzhorod, Ukraine Kulturális Életért Közhasznú Egyesület from Nyíregyháza, Hungary Youthfully Yours SK from Kosice, Slovakia.
Ірина Місяйло,
студентка філологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.