Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ й ужгородські школярі зійшлися в «Битві інтелектів»

Після 5 раундів та близько чотирьох десятків запитань перемогу з-поміж 7 команд здобули представники факультету туризму та МК

0 150
Що об’єднує кенгуру і птаха ему? Проти чого були батьки Альберта Ейнштейна? Яке населення Ужгорода? Відповіді на ці та інші запитання намагалися дати учасники інтелектуальної гри «Битва інтелектів», яка відбулася у стінах Лінгвістичної гімназії в Ужгороді.

Студенти УжНУ й ужгородські школярі зійшлися в «Битві інтелектів»Помірятися інтелектом зібралися представники факультету іноземної філології, юристи, економісти, філологи, хіміки, студенти факультету математики та цифрових технологій і факультету туризму та міжнародних комунікацій. Не пасли задніх й учні ужгородської спеціалізованої школи № 3 та Лінгвістичної гімназії.

5 раундів та близько чотирьох десятків запитань від організаторів змушували учасників не тільки пригадувати, вмикати логіку та вчитуватися у можливі підказки, а ще й ризикувати балами. А за неправильні, однак оригінальні відповіді завойовували ще й бонусні «цукрики».

Студенти УжНУ й ужгородські школярі зійшлися в «Битві інтелектів»«Щороку ми проводили університетський брейн-ринг. Але це дуже довго й виснажливо, – розповідає начальниця Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування Марія Яцків. – Тому вирішили спробувати більш динамічний формат, до якого можна одразу залучити багато команд. Ось вдруге граємо у такий спосіб – результат себе виправдав».

Питання для гри складали представники профкому студентів і Студради УжНУ, а коригував і доповнював їх ведучий гри, професор УжНУ Федір Шандор.

«Ми намагалися торкатися не лише загальних тем, а й робити акцент на регіон – додали питання місцевого значення – про Ужгород. Були й по-справжньому складні питання, але учасники молодці – впоралися. Приємно, що третє місце з 7 команд здобули учні 3-ї школи. Будемо радо вітати таких абітурієнтів у стінах УжНУ», – коментує Федір Шандор.

Другою в інтелектуальній гонці стала збірна команда зі студентів економічного, юридичного та факультету іноземної філології.

Лаври першості ж дісталися студентам факультету туризму та МК – вони набрали 25 балів.

Олександр Білак та Ігор Король з командою-переможцем
Олександр Білак та Ігор Король з командою-переможцем

Капітан команди переможців Олександр Ігнатюк каже: «Раніше двічі брав участь в університетському брейн-рингу, тому маю певний досвід. Сьогодні питання були цікаві – деякі давалися легше, деякі складніше. А запорука нашого успіху – в грамотній стратегії: в одному з раундів ми зуміли суттєво примножити бали завдяки правильно розставленим пріоритетам і так вихопилися в лідери».

Приурочили гру до Днів Європи, які цих вихідних відзначили в Ужгороді. Організували захід УжНУ, управління освіти, управління у справах культури, молоді та спорту, управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради та управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА.

Студенти УжНУ й ужгородські школярі зійшлися в «Битві інтелектів»Також у рамках Днів Європи у місті відбувся конкурс малюнків, вікторина та благодійний ярмарок, де представляли національні страви 10 країн. Уторговані кошти передали на лікування онкохворої студентки 3-го курсу географічного факультету Ірини Медвідь.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.