Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ розпочали стажування в Ужгородській міській раді

Старшокурсники, які вдало завершать програму, претендуватимуть на внесення своїх кандидатур до кадрового резерву, що може бути перевагою, якщо в майбутньому захочуть працювати в цьому органі місцевого самоврядування

0 95
У межах програми «Перший кар’єрний крок» студенти УжНУ розпочали стажування в управліннях та відділах Ужгородської міської ради. Серед практикантів – молодь ІІ–V курсів.
Студенти УжНУ розпочали стажування в Ужгородській міській раді

Богдан Андріїв
Богдан Андріїв

Вітав учасників програми міський голова Ужгорода Богдан Андріїв: «Напевно всім цікаво, що таке міська рада, як вона функціонує, з ким співпрацює та як ухвалює рішення. Ми відкриті й готові розповісти про все, що вас буде цікавити. Близько 90% наших працівників – це випускники Ужгородського національного університету. Сподіваюся в майбутньому побачити серед них і вас».

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

Проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел зазначила: «Стажування – це дуже престижно. Ви тут навчаєтеся, бачите, як працює міська рада, здобуваєте досвід. Крім цього, під час стажування ви зможете з’ясувати, ваше це, чи ні». Також пані Мирослава подякувала представникам муніципалітету за те, що відгукнулися й прийняли до себе студентів. Оскільки навчання потенційних працівників – це додаткове навантаження на окремі відділи.

Альона Алмашій
Альона Алмашій

До слова, меморандум про співпрацю між Ужгородською міською радою та Ужгородським національним університетом був підписаний 2017 року. Проте через ковід і війну її довелося призупинити. Відновили стажування для студентів навесні, тож деякі проходять його вже вдруге – цього разу в інших підрозділах, адже хочуть вдосконалюватися й вивчати роботу муніципалітету з різних ракурсів.

«Щоразу, складаючи списки студентів, які хочуть стажуватися, я дивуюся з різноманіття факультетів. Навесні, наприклад, було багато охочих зі спеціальності «Політологія». Цього разу вперше стажуватимуться студенти спеціальності «Кібербезпека». Але незмінним залишається бажання Ужгородської міської ради брати наших студентів на стажування», – зауважила директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій. Також пані Альона закликала студентів не марнувати таких нагод, адже це унікальна можливість реалізувати себе як спеціалістів.

Стажування триватиме протягом двох тижнів. Наприкінці, практиканти мають подати звіти виконаної роботи. Студенти ІV–V курсів, які вдало завершать програму, претендуватимуть на внесення своїх кандидатур до кадрового резерву. Це може бути перевагою, якщо в майбутньому вони захочуть працювати в Ужгородській міській раді.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.