Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

#своїхнекидаємо: Волонтери УжНУ розпочинають акцію допомоги ужнівцям старшого віку

Ідея філантропної ініціативи – сприяти літнім викладачам з доправою найпотрібнішого додому, щоб зайвий раз не наражатися на небезпеку

0 695

#своїхнекидаємо: Волонтери УжНУ розпочинають акцію допомоги ужнівцям старшого віку

Як звати твого улюбленого викладача чи викладачку? А може, за час навчання тобі запам’ятався хтось інший? Адже студентські роки пов’язані не лише з конспектами та іспитами – яскраві спогади кожен має й про тих, хто нас навчає чи супроводжує під час здобуття освіти. Чиїсь дотепи пригадуємо і цитуємо й донині, дехто міг заспівати на парі, а хтось врізався в пам’ять своєю строгістю, принциповістю, справедливістю. Однак усі вони давали нам безцінний досвід та знання. Ще хтось – видавав книжки у бібліотеці, хтось давав рятівні пігулки в медпункті… Сьогодні настав час допомогти їм. Забути поставлену двійку чи «незарах» та проявити людяність. Або ж віддячити за «натягнуту» оцінку та добре ставлення. За рекомендовану книгу, яка стала улюбленою.
Волонтеріат УжНУ закликає всіх студентів, випускників та працівників УжНУ допомогти сформувати список тих університетських працівників, про яких нині більше нікому потурбуватися, й допомогти їм таким чином дотримуватися карантину й перебувати в самоізоляції. Під час пандемії коронавірусу оголошуємо акцію #своїхнекидаємо.

«У нашого Волонтеріату виникла ідея зібрати дані про колишніх співробітників УжНУ та колег старшого віку, які ще працюють в університеті і не мають близьких родичів в Ужгороді. Вже створена ґуґл-форма, до якої можна буде вносити дані про цих людей (вони можуть робити це самі чи допоможуть колеги або студенти), а також зазначати потреби, які вони мають щодо продуктів, ліків, предметів іншої необхідності. Хочемо допомогти їм із доставкою потрібного додому, щоб вони зайвий раз не наражалися на небезпеку», – роз’яснює ідею задуму проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел.

Нагадаємо, що в групі ризику інфікування коронавірусом передусім люди старшого віку – від 60 років.

Повідомити про тих, кого нині потрібно підтримати, можна за допомогою ґуґл-форми.

У разі появи запитань, звертайтеся телефонами: 0953939707 (Крістіна), 0508214867 (Альона).

Ксенія Шокіна – спеціально для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.