Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ті, хто робить людей щасливими: факультет туризму та МК відзначив 10-річчя

Привітати підрозділ зібралася не лише ужнівська родина, а й колишні випускники, представники органів місцевого самоврядування, колеги з університетів України та поважні гості з-за кордону

0 2 144

Ті, хто робить людей щасливими: факультет туризму та МК відзначив 10-річчя

4 травня у залі Вченої ради відзначили 10-у річницю факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ. Захід зібрав не лише ужнівську родину, а й колишніх випускників, представників органів місцевого самоврядування, колег з університетів України та поважних гостей з-за кордону.

Розпочали урочисту зустріч з Гімну, відтак хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України.
Ті, хто робить людей щасливими: факультет туризму та МК відзначив 10-річчя

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Першим до вітального слова запросили ректора УжНУ Володимира Смоланку, який відзначив кадровий, науковий потенціал факультету, матеріально-технічну базу, обширні міжнародні зв’язки, а головне – талановитих активних студентів, які стають висококваліфікованими фахівцями. «Я впевнений: ваші великі успіхи ще попереду, адже підрозділ дуже динамічно розвивається. Дякую вам за роботу, активність, за нинішнє свято. А ЗСУ – за можливість отак зібратися. Ми працюємо, розвиваємося – це теж внесок у Перемогу і обов’язок перед тими, хто боронить нашу землю на фронті», – відзначив пан ректор.

Наталія Габчак
Наталія Габчак

Деканеса факультету туризму та МК Наталія Габчак подякувала своїм колегам за багаторічну працю, студентам – за сумлінність, креативність та коротко розповіла про непростий шлях становлення підрозділу.

Відтак пані Габчак представила гостей свята, серед яких: радник прем’єр-міністра Словаччини з питань транскордонного співробітництва з Україною Едуард Бураш, директор Академії професійної освіти «Меркур» Ян Брецко (Словаччина), перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, очільниця департаменту освіти, науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець, керуючий справами Ужгородської міської ради Ігор Фартушок, декан географічного факультету Чернівецького національного університету Мирослав Заячук, доцентка кафедри туризму ЧНУ Оксана Заячук, декан факультету управління, адміністрування та туризму Хмельницького національного університету Євгеній Рудніченко, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького національного університету Ігор Журба, декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського Володимир Холявка, завідувачка кафедри туризму Харківського державного технологічного університету Галина Омельченко, начальник управління адміністративно-господарської діяльності Закарпатської митниці Едуард Маляр, проректор з науково-педагогічної роботи Мукачівського державного університету Василь Коваль, секретар ради Верхньокоропецької сільської територіальної громади Олександр Богів, виконувачка обов’язків начальника управління туризму та курортів Закарпатської ОВА Олександра Горзов.

Діля
Діля

Потішила пані Габчак присутніх сюрпризом: піснями привітав підрозділ український співак, композитор і продюсер Діля (Едуард Приступа). Музикант, до слова, подякував Ужгороду за гостинність, де його родина знайшла прихисток після втечі з Гостомеля.

Едуард Бураш
Едуард Бураш

Відтак поздоровив винуватців свята радник прем’єр-міністра Словаччини з питань транскордонного співробітництва з Україною Едуард Бураш, який висловив підтримку Україні, запевнив у непохитній підтримці своєю країною та зауважив, що нам, як близьким сусідам, варто ще більше спілкуватися, поглиблювати співпрацю, адже спільного у нас дуже багато навіть на побутовому рівні. Також пан Бураш розповів про заплановані словацько-українські проєкти, призначені зокрема для студентів.

Перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, вітаючи факультет туризму та МК, поділився думкою, що «ті, хто займається туризмом, робить людей щасливими. Адже туризм – це завжди подорожі, нові враження, знайомства, багато посмішок».  Побажав і надалі плідно працювати на цій ниві.

Долучилися до вітань з побажаннями всього найкращого і начальниця департаменту освіти, науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець та керуючий справами Ужгородської міської ради Ігор Фартушок, який закликав випускників не виїжджати за кордон, адже фахівці-туризмознавці вкрай потрібні нашій області. «Закарпаття – це перлина, а ваше завдання відшліфовувати її і показувати всьому світові», – резюмував пан Фартушок.

Також Андрій Шекета, Мар’яна Марусинець та Ігор Фартушок кожен від свого відомства вручили науково-педагогічним працівникам і найактивнішим студентам факультету туризму та МК почесні грамоти.

Відзначив грамотами колег і проректор УжНУ Ігор Король, який зазначив, що факультет туризму та МК – цінна перлина у намисті факультетів вишу, тож побажав ще більшого успіху й активного розвитку.

Привітали рідний факультет за допомогою відео випускники підрозділу, які працюють у різних куточках світу; представники закордонних туроператорів, з якими активно співпрацює факультет, та колеги з фронту, зокрема Андрій Мельник, котрий нині перебуває у лавах ЗСУ.

Красиві символічні подарунки – дерев’яну обкладинку для книги про історію факультету туризму та МК; традиційну хлібину, рецептові якої 1000 років, що символізує Божу благодать; букет смачної флористики та поштову марку, яка стала символом української незламності – від своїх вишів та підрозділів Наталії Габчак та Руслані Жовтані вручили декан географічного факультету Чернівецького національного університету Мирослав Заячук, декан факультету управління, адміністрування та туризму Хмельницького національного університету Євгеній Рудніченко та декан Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського Володимир Холявка.

Порадували гостей свята і творчими виступами: пісенно – Софійка Руснак та викладачка Академії культури і мистецтв Закарпатської облради Марія Мартинюк, танцювально – Зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка».

Незадовго до відзначення 10-річчя факультет туризму та МК започаткував конкурс на кращі учнівські дослідницькі роботи з туризму та готельно-ресторанної справи у номінаціях «Скарби рідної землі» та «Смачне Закарпаття», тож під час святкування відбулася церемонія нагородження: школярі-учасники конкурсу отримали сертифікати, дипломи, подарунки, а призери – грошові премії. Крім того, переможці отримали подарунки і від головного туризмознавця краю, професора з окопу Федора Шандора, а саме – безкоштовні сертифікати на відпочинок у термальних водах «Косино» та вечерю на двох у корчмі «Підкова».  Вручав подарунки проректор УжНУ Ігор Король.

Завершили святкування виконанням гімну факультету туризму та міжнародних комунікацій (авторка  Олена Твардовська).
Ті, хто робить людей щасливими: факультет туризму та МК відзначив 10-річчя

Галина Кришінець,
фото Віталія Завадяка та Володимира Тарасюка,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.