Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Travelling is a wonderful experience of student’s life

Студентство факультету історії та міжнародних відносин вражене мандрівкою до Бухареста й Стамбула

0 417
Омріяні подорожі з незабутніми враженнями та цікаві знайомства – ось чим збагачуються студенти факультету історії та міжнародних відносин на додачу до знань.

Невеличкі осінні вакації студенти-міжнародники вирішили розпочати з Бухареста, де 26 жовтня  мали можливість відвідати Посольство України в Румунії та зустрітися з п. Євгеном Левицьким – радником-посланником, щоб ознайомитися з практичними аспектами діяльності дипломатичної місії за кордоном.

Відтак вирушили ознайомлюватися з архітектурними пам’ятками міста та насолоджуватися золотою осінню в Бухаресті.

Ніч чарувала вогнями й співаючими фонтанами.

Далі був Стамбул – місто, що обіймає протоку Босфор з боків Європи та Азії і має два обличчя.

Travelling is a wonderful experience of student’s lifeЄвропейська суть бурхливого метрополісу представлена такими традиційними пам’ятками, як Блакитна мечеть та Собор святої Софії – всесвітньо відома спадщина, що подарувала міжнародне визнання цій частині Стамбула.

Азійська частина міста виглядає більш спокійною та невимушеною – місцеві кав’ярні і невеличкі крамниці створюють домашній, сказати б, вінтажний образ, як порівняти з бурхливою суттю європейського міста.

Тож у Стамбулі відвідали і відомі Блакитну мечеть, і Собор святої Софії, і Палац Топкани… Пройшовшись парком Гульгане, попрямували до Ґранд-базару… Неймовірно казкову атмосферу міста словами не описати…

На жаль, і все неповторне має властивість закінчуватися, тож і для нас настав час пакувати валізки…

Проте враження від подорожі залишаться в пам’яті назавжди. Молодь ділиться ними, ще геть свіжими:

Travelling is a wonderful experience of student’s life

Аліна Газдик та Анастасія Кінч

Аліна Газдик та Анастасія Кінч: «Незважаючи на далеку дорогу, поїздка залишила тільки незабутні враження. Перша зупинка, 26 жовтня, – місто Бухарест. Там відвідали Посольство України в Румунії. Відтак мали екскурсію визначними місцями та пам’ятками архітектури столиці Румунії. Побували у «Старому місті», відвідали Палац парламенту, також зробили кілька світлин біля Арки Тріумфу. Бухарест – це маленький Париж, що заворожує своєю архітектурою…

Увечері вирушили до Туреччини. 27 жовтня прибули до чарівного Стамбула – міста мечетей, міста спокою і метушні, міста нескінченних людських потоків. Мали можливість відчути себе частинкою цієї країни протягом двох днів.

Стамбул зачарував не менше за Бухарест. Він притягує, неначе магнітом, не тільки тих, хто цікавиться історією колись могутньої Османської імперії, а й усіх, кому просто подобається гуляти старовинними вуличками й дивитися на Босфор. Історичний район Султанахмет є найголовнішою визначною пам’яткою Стамбула. Тут зосереджені основні цінності міста: мечеть Святої Софії, Блакитна мечеть та Палац Топкани. 29 жовтня ввечері втомлені, але ЩАСЛИВІ ми повернулися додому.

Євгенія Гичка
Євгенія Гичка

Від імені всіх студентів, хочеться щиро подякувати організаторці цього вояжу Олесі Федорівні Бенчак за турботу під час поїздки, за чудово проведений час і незабутні спогади!»

Софія Даць
Софія Даць

Євгенія Гичка: «Усе дуже-дуже сподобалось! Море емоцій, нові місця, нові люди. Я дуже щаслива, що поїхала в цю мандрівку – це було дуже круто і весело. Завдяки подорожі побачила багато незвичного та знайшла нових дуже хороших друзів. Це були найкращі осінні канікули, адже я відвідала країни, про які завжди мріяла, ще й у приємній атмосфері та з дуже хорошими людьми».

Софія Даць: «Було надзвичайно. Мені все сподобалося – весела компанія, нові визначні місця. Важко все словами передати – самі емоції і тільки позитивні. Для мене це дуже приємний досвід. Задоволена цілком, адже провела вихідні з мегапозитивними людьми і в крутих місцях, ще й нових для мене».

Дмитро Шушайло
Дмитро Шушайло
Дар’я Степова
Дар’я Степова

Дмитро Шушайло: «Дуже сподобалася ця подорож. Вона відкрила мені інший світ і стимул для дальшого розвитку. Неймовірні краєвиди Стамбула та дивовижні пейзажі Бухареста назавжди залишиться в серці».

Дар’я Степова: «Ця поїздка – новий життєвий досвід. Це перша подорож за час мого студентського життя. Ні на хвильку не пошкодувала, що поїхала, адже познайомилася з багатьма новими людьми, відвідала неперевершені історичні місця, скуштувала національні страви інших країн – одне слово, провела час просто ідеально. Дякую нашому факультету (а особливо Олесі Федорівні) за чудову можливість подорожувати».

Олександра Сегедій та Андріана Лемак
Олександра Сегедій та Андріана Лемак

Олександра Сегедій та Андріана Лемак: «Поїздка просто неймовірна. Цікаво було побувати в столиці Румунії, до того ж увечері ми потрапили на феєричне шоу фонтанів. Сказати, що Стамбул прекрасний – це нічого не сказати. Місто просто зачарувало: на кожному кроці неповторні зразки архітектури, історичні пам’ятки. До цього всього додавалася хороша компанія та сприятлива погода для екскурсій. Тому наша подорож вдалася на всі 100%».

Вікторія Фізер
Вікторія Фізер

Вікторія Фізер: «Хочу сказати велике спасибі нашому куратору Олесі Федорівні Бенчак за неймовірну подорож до Бухареста і Стамбула, за класно проведений час. Ви даєте нам чудову можливість подорожувати, пізнавати світ і відчувати себе справжніми студентами. Ніколи не забуду щасливі моменти нашої поїздки і вже готова пакувати валізки в наступну ☺».

P. S. Куди далі? ☺

За інформацією факультету історії та міжнародних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.