Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Торік в УжНУ захистили 7 докторських і 36 кандидатських дисертацій

В Ужгородському університеті за шістьма галузями науки функціонує вісім спеціалізованих учених рад, до складу котрих залучено близько 140 науковців, 95 із яких – представники УжНУ

0 191
Під час засідання колегіального органу Ужгородського університету вчений секретар Олена Мельник інформувала про підсумки роботи спеціалізованих учених рад із захисту дисертацій у 2018 році.

Торік в УжНУ захистили 7 докторських і 36 кандидатських дисертаційНині у виші функціонують вісім таких органів за шістьма галузями науки. До складу спеціалізованих учених рад залучено близько 140 науковців, 95 із яких — представники УжНУ.

Олена Мельник
Олена Мельник

У 2018 році відбувся захист семи докторських і 36 кандидатських дисертацій (54 % здобувачів — співробітники Ужгородського університету).

Загалом, захищено 21 дисертацію з природничих наук і 22 – із суспільних. Другий рік поспіль перевірку документів на наявність текстових запозичень виконували з допомогою онлайн-сервісу Unichek.

Заслухавши інформацію, Вчена рада затвердила звіти про роботу спеціалізованих вчених рад університету в 2018 році.

Також під час засідання таємним голосуванням проголосували за претендентів на здобуття вчених звань — Галину Колісник (професор кафедри обліку і аудиту) і Валерія Пантьо (доцент кафедри мікробіології, вірусології та епідеміології з курсом інфекційних хвороб).
Торік в УжНУ захистили 7 докторських і 36 кандидатських дисертацій

Ігор Студеняк
Ігор Студеняк

Крім того, підтримали висунення роботи науковців Харківської медичної академії післядипломної освіти «Психотерапія в соматичній медицині» на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки (інформував декан медичного факультету Олександр Болдіжар). А очільник хімфаку Василь Лендєл повідомив про кандидата на звання почесного доктора УжНУ — доктора технічних наук Ігоря Половнікова. Серед іншого рекомендували до друку 3 монографії, підручник, 5 посібників і 2 збірники матеріалів конференцій, затвердили теми дисертаційних досліджень і наукових керівників.

Насамкінець проректор із наукової роботи Ігор Студеняк наголосив: до завершення 2019 року всі фахові видання мають пройти атестацію, тому варто активізувати роботу в цьому напрямку.

Чергове засідання Вченої ради УжНУ відбудеться 21 березня. Зокрема, розглянуть фінансову діяльність УжНУ та результати самоаналізу і схвалення моніторингової справи на підтвердження статусу національного університету.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.