Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгородському університеті підбили підсумки зимової сесії

Показник успішності останньої сесії становить 87,5 відсотків, а з урахуванням результатів випускників-магістрів – 92 %

0 191
Про це інформував перший проректор Олександр Сливка під час чергового засідання Вченої ради, яке відбулося 26 лютого.
Доповідає Олександр Сливка
Доповідає Олександр Сливка

На початку заходу ректор Володимир Смоланка привітав ювіляра – декана інженерно-технічного факультету Івана Туряницю – та інших іменинників.

Відтак виступив О. Сливка, котрий після загальної інформації про основні підрозділи Ужгородського національного університету відзначив, що нині в УжНУ ліцензовано 69 спеціальностей бакалаврату, у рамках яких діє 94 освітні програми. У магістратурі — 57 спеціальностей (76 освітніх програм). Таким чином, за останні 5 років ліцензовано по більш ніж 20 спеціальностей на обох рівнях навчання.

В Ужгородському університеті підбили підсумки зимової сесіїПроректор також відзначив динаміку зростання кількості студентів (нині в УжНУ навчається понад 14 тисяч осіб, із яких майже 1550 — громадяни інших держав). Загалом до іспитів минулої сесії допущено понад 8,4 тис. студентів денної форми навчання (99,2 % загальної кількості). Показник успішності за зимову сесію 2018/19 н. р. становить 87,5 відсотків, а з урахуванням результатів випускників-магістрів — 92 %. Показник якості сягає 32,7 %.

За словами першого проректора, на результати значно впливає реформування системи надання стипендій, відповідно до якої виплати отримують 45 відсотків усіх студентів-бюджетників. Таким чином, кількість призначених академічних стипендій у ІІ семестрі 2018/19 н.р. — 1606.

Доповідає Петро Горват
Доповідає Петро Горват

Рішенням Вченої ради деканам факультетів і завідувачам кафедр рекомендували обговорити результати сесії на засіданнях рад підрозділів.

Крім того, Олександр Сливка закликав унести пропозиції для увідповіднення до вимог законодавства у сфері освіти та нормативно-правових актів МОН положень університету, які регулюють питання організації освітнього процесу, поточного та підсумкового контролю (до 31 травня).

Зауважив також, що третій рік поспіль ліквідація академзаборгованості літньої екземенаційної сесії відбувається наприкінці червня – на початку липня, завдяки чому до 1 вересня затверджують педнавантаження.

До того ж ректор Володимир Смоланка звернув увагу на важливість оновлення інформації на офіційних сторінках підрозділів. А відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват інформував про зміни до Правил прийому в УжНУ та ПГК.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.