Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгород підтримав акцію «Мова об’єднує», що відбулася в сотні міст України

Захід покликаний показати важливість мовного закону для представників усіх етноспільнот України, наголосити на його позитивній спрямованості

0 159
16 липня, у день ухвалення Верховною Радою (1990 р.) Декларації про державний суверенітет України, набув чинності Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». З цієї нагоди Рух добровольців «Простір свободи» ініціював Усеукраїнську акцію «Мова об’єднує». Ужгород, як і ще сотня міст в усій державі, долучився до ініціативи. Тож на площі Театральній зібралося близько півтораста мешканців, щоб підтримати новий мовний закон.
Віктор Коврей
Віктор Коврей

За задумом, акція покликана показати важливість мовного закону для представників усіх етноспільнот України, наголосити на його позитивній спрямованості. Адже, як зауважує випускник філфаку УжНУ, письменник, нині головний спеціаліст Головного управління з питань мовної політики Міністерства культури України Віктор Коврей, який теж брав участь у розробці закону і котрий є етнічним угорцем, більш виваженого і толерантного до нацменшин закону – не знайти.

Трохи більше – у відео UA: Закарпаття.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.