Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вступна кампанія в УжНУ: що там у правників, суспільників, туризмознавців та українсько-угорському інституті

Юрфак і ФСН Ужгородського університету – серед рекордсменів за числом поданих заяв

0 432
18 липня Медіацентр дізнавався про перебіг вступної кампанії в українсько-угорському навчально-науковому інституті й на таких факультетах Ужгородського університету: юридичному, суспільних наук, туризму та міжнародних комунікацій. Подаємо кількість заяв від охочих навчатися на бакалавраті (денна та заочна форми разом).

Вступна кампанія в УжНУ: що там у правників, суспільників, туризмознавців та українсько-угорському інститутіПравничі спеціальності вражають популярністю серед абітурієнтів. Скажімо, на «Право» подали понад 750 заяв, «Міжнародне право» — 250. І це навіть попри те, що для двох названих спеціальностей цьогоріч конкурсний бал не може бути меншим 130. Не пасе задніх й нова освітня пропозиція юрфаку – «Правоохоронна діяльність» із понад сотнею заяв. Найчисельніша частина абітурієнтів – представники Закарпаття та Львівщини.

Загальна кількість заяв, поданих на факультет суспільних наук перевищує 680. У розрізі спеціальностей це має такий вигляд: «Психологія» — близько 280 заяв, «Політологія», «Публічне управління та адміністрування» — майже по сотні. По 80 на «Соціальній роботі» та «Початковій освіті», до півсотні заяв має «Соціологія», близько двадцяти — «Філософія». Вступники переважно із Закарпаття та Західної України загалом. Були й документи від випускників із Миколаєва, Маріуполя та інших міст.

Здобути спеціальність «Туризм» виявили бажання 235 абітурієнтів, а «Готельно-ресторанна справа» — понад двісті. Географія вступників факультету туризму та міжнародних комунікацій — доволі широка. Здобувати фах у туристичному Закарпатті обирають не тільки уродженці нашого краю, а й представники Львівщини, Тернопільщини, Черкащини, Миколаївщини, Херсонщини.

Абітурієнтку Олену консультують
Абітурієнтку Олену консультують

Актуальні з огляду на поліетнічність нашого регіону спеціальності пропонує Українсько-угорський навчально-науковий інститут. Нині сюди загалом подали понад 120 заяв. І тут ще чекають своїх вступників. Підрозділ пропонує такі спеціальності з угорською мовою навчання: «Історія», «Країнознавство», «Фізика», «Математика», а ще — «Угорська мова і література» й нова «Угорська мова як іноземна та англійська мова і література».

Вадим Мамченко
Вадим Мамченко

Очевидно, кількість заяв у різних підрозділах ще збільшиться. У консультаційному пункті в читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ, де вступникам допомагають подати документи, підтверджують: дехто з молоді зізнається, що моніторить рейтинги й думає, як правильно поставити пріоритети, щоб вступити на «бюджет». Серед них і абітурієнтка Олена, прийшла разом із молодшою сестрою. Олена каже: вона з Ужгорода, тому в будь-який час може прийти й надіслати заяви, а поки має час усе обдумати та прийняти рішення.

Натомість вступники до Природничо-гуманітарного коледжу вже визначилися зі спеціальностями. Вадим Мамченко зазначив: «За рекомендацією батьків обрав спеціальність «Будівництво та цивільна інженерія». Уже склав іспит із української мови й отримав 11 балів ☺. Маю додаткові бали за успішне завершення підготовчих курсів. Ще чекаю результатів із фізики».

Бажаємо абітурієнтам удалого вступу!

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.