Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівець Михайло Тупиця повернувся призером із Чемпіонату світу в Сеулі

Студент факультету здоров’я та фізичного виховання виборов індивідуальну «бронзу» та командне естафетне «срібло»

0 620
Нещодавно у столиці Південної Кореї Сеулі відбувся Чемпіонат світу з гирьового спорту. Приємною традицією є те, що серед фаворитів таких турнірів – і представники збірної України, у складі якої нерідко виступають закарпатці.

Ужнівець Михайло Тупиця повернувся призером із Чемпіонату світу в СеуліТак, можливість поїхати на світовий форум силачів здобув і студент УжНУ Михайло Тупиця. Своїм виступом на жовтневому чемпіонаті України хлопець довів, що вартий місця в національній збірній із гирьового спорту.

«До Сеулу їхав з конкретною метою – потрапити на п’єдестал пошани. Розумів, що реалізувати її, маючи багатьох суперників, що реально претендують на нагороди на кожному турнірі, буде вкрай важко. Ще більше став це усвідомлювати після чемпіонату України, коли не зумів здобути нагороду», – розповідає Михайло.

Конкуренція на змаганнях виявилася жорсткою – учасниками форуму стали спортсмени із 33 країн світу. Основна боротьба за нагороди розгорнулася між трьома країнами пострадянського простору – Казахстаном, Україною та Росією.

Ужнівець Михайло Тупиця повернувся призером із Чемпіонату світу в СеуліВ індивідуальному заліку наш Михайло посів ІІІ місце, пропустивши вперед спортсменів із Казахстану та Росії, які посіли відповідно друге та перше місця. У такому порядку країни розмістилися й у загальному рейтингу. «Бронза» індивідуальна, втім, виявилася не єдиним здобутком закарпатця – у командній естафеті Михайло Тупиця виборов з колегами по збірній друге місце.

«Особливо вдячний керівництву Ужгородського університету та проректору Олександру Рогачу особисто за сприяння в поїздці до столиці південної Кореї», – додає наостанок призер світової першості.

Гіркий присмак залишився лише через те, що нашому спортсменові забракло тільки одного підйому до рівня майстра спорту міжнародного класу.

Проте студент факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ не вішає носа – вірить у майбутні перемоги і досягнення поставлених цілей.

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.