Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці посіли перше місце на національному дебатному турнірі

Судді відзначили вміння студентів Ужгородського університету серед усіх учасників змагань найбільш структуровано та логічно викладати думки

0 555

Ужнівці посіли перше місце на національному дебатному турнірі

Ганна Мелеганич нагороджує Віктора Пилипчука
Ганна Мелеганич нагороджує Віктора Пилипчука
Активна участь в університетському житті — запорука спогадів та корисних знайомств на все життя. А ще — приємності у вигляді додаткових балів до стипендії. Восени Медіацентр розповідав про дебати, що відбулися в УжНУ. Переможці університетських дебатів мали успіх і на обласних, тож пройшли на національний дебатний турнір, де й здобули першість.

Директорка Центру сталого розвитку УжНУ, доцетнка ФІМВ, координаторка ВІ «Активна громада» Ганна Мелеганич запросила студентів-першокурсників поговорити про залученість до університетських і міських ініціатив, а заразом познайомитися з переможцем всеукраїнських дебатів Віктором Пилипчуком. Його колега по дебатах Юлія Стойка тепер волонтерить на Сході України, тож не змогла долучитися до зустрічі.

Суть дебатів — в обговоренні певних питань із різних точок зору. Такі навички допоможуть молоді надалі аргументувати свою точку зору, приміром, під час пітчингу своїх проєктів.

– Ми не можемо вийти на рівень змін в країні, якщо не діємо на рівні найменшому, локальному. Зміни потрібно створювати з найменших спільнот: свого будинку, факультету, університету, міста. У суспільно-політичному житті країни достатньо 1% активних людей, щоб творити зміни. Хочеться, щоб коли на нашому факультеті з’являється якась ініціатива, то ми знаходили можливість це реалізувати й не лишали її на рівні ідеї, — зауважила Ганна Мелеганич.

Переможець цьогорічних національних дебатів Віктор Пилипчук каже:

– Не очікував посісти перше місце. Судді відзначили, що серед учасників ми найбільш структуровано та логічно викладаємо думку. Перша тема стосувалася іспиту з української мови, історії та Конституції України для набуття громадянства; друга — стосовно питання розробки плану реінтеграції тимчасово окупованих територій під час війни; третя — про проведення громадських слухань. Складно аргументувати, коли твоя особиста позиція не збігається з тією, яку маєш відстоювати. Гадаю, частина нашого успіху в тому, що ми відштовхувалися від законодавства та нормативно-правових актів.

Ганна Мелеганич, Віктор Пилипчук
Ганна Мелеганич, Віктор Пилипчук
Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.