Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці висадили понад пів сотні дерев у рамках акції «Озеленення планети»

Якщо в попередні роки ставили за мету висадити мільйон дерев, то тепер є прагнення долучити до справи мільйон людей

0 101

Ужнівці висадили понад пів сотні дерев у рамках акції «Озеленення планети»

Три роки тому акція з озеленення почалася в Україні, тоді ставили за мету – мільйон дерев за добу. Сьогодні «зелений» тренд поширився й далеко за межі нашої країни і став регулярною акцією. Про особливості цьогорічного «Озеленення планети» на Закарпатті, що відбулося в суботу, 30 жовтня, знає Медіацентр.

Ужнівці висадили понад пів сотні дерев у рамках акції «Озеленення планети»Ужнівці висадили понад пів сотні дерев у рамках акції «Озеленення планети»«УжНУ з першої акції був активним партнером «Озеленення Закарпаття», – розповідає регіональна координаторка акції, керівниця Ресурсного центру УжНУ зі сталого розвитку Ганна Мелеганич. – Торік ми заклали парк до 75-ліття університету, а цього року озеленили територію біля Природничо-гуманітарного коледжу й усіх гуртожитків УжНУ. На території університету висадили понад пів сотні катальп, сосен, дубів червонолистих, кленів та кельретерій. Якщо в попередні роки ставили за мету висадити мільйон дерев, то тепер прагнемо долучити до цієї справи мільйон людей. Чому? Бо одна людина може висади більш ніж одне дерево. А ще: чим більше людей долучається – тим свідомішим стає суспільство».

Зі слів Ганни Мелеганич, в Ужгороді озеленювали також території шкіл, садочків, ОСББ та парку Перемоги (Кірпічка). За роки акції довкола акції згуртувалося чимало підприємців, державних структур та громадських активістів. Приміром, саджанцями забезпечило Закарпатське обласне управління лісового і мисливського господарства, а інвентар надало ТОВ «АВЕ Ужгород».

Викладачка суспільних дисциплін ПГК Катерина Сілантьєва-Папп зауважує: «Хоч тепер ми навчаємося у дистанційному режимі, до висадки дерев приєдналися 15 студентів коледжу. Прагнемо долучитися до колективної історії успіху й показати всьому світу, що українці не байдужі до загальнолюдських проблем».

Медіацентр УжНУ,
фото із фб-сторінки «Озеленення Закарпаття»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.