Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ пізнавали корейську культуру

Зі студентами спілкувався професор Міжнародного інституту розвитку інтелекту, делегат культурно-освітніх заходів у східноєвропейському регіоні О Сон Гюн

0 132
28 березня у рамках підготовки Всеукраїнського молодіжного освітньо-культурного проекту World Leaders Camp-2018 в УжНУ влаштували День корейської культури.

В УжНУ пізнавали корейську культуруЗ вітальним словом до присутніх звернувся проректор Ігор Король: «Нині маємо чудову можливість ознайомитися з корейською культурою ближче. Мені дуже приємно, що Ужгородський університет плідно співпрацює європейськими з освітніми закладами, а тепер закладає фундамент для серйозних контактів з колегами з Корейського півострова».

В УжНУ пізнавали корейську культуру
Вікторія Кротова

Відтак на сцену вийшла Вікторія Кротова в традиційному корейському вбранні. Близько півтора року вона була волонтеркою в Кореї завдяки ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування». «Чого я точно навчилася в Кореї – то це долати труднощі. Також завдяки такому досвіду починаєш розуміти, що, хоч у якій би країні перебував, завжди зможеш знайти щось спільне між тобою і її народом. Дуже приємно, коли знаходиш близьких по духу людей», – поділилася враженнями Вікторія.
Також розповіла про можливість стати волонтером у країнах Азії й навіть Африки.

До слова, всяк охочий міг заповнити анкету, щоб представники ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» могли повідомляти про цікаві заходи й програми, волонтерство або ж навіть можливість вивчати корейську мову. Присутнім розповіли про особливості волонтерських програм, зокрема про умови праці та проживання в Кореї.

В УжНУ пізнавали корейську культуру
Лекцію читає О Сон Гюн

Відтак для ужнівців прочитав лекцію професор Міжнародного інституту розвитку інтелекту, делегат культурно-освітніх заходів у східноєвропейському регіоні О Сон Гюн. Темою лекції гість обрав уявлення про цінності. Ішлося про найважливіше нематеріальне та його перевагу над матеріальним. Професор розповів, що нині, коли Корея пережила дуже складні часи й стала однією з провідних держав світу, вона веде перед у рейтингу країн, де найбільше самогубств. Гість вважає, що так сталося через зміщення цінностей у бік матеріального, якому надається більша вага, ніж годилося б.

В УжНУ пізнавали корейську культуруПрофесор наводив приклади того, як щось або хтось може стати ціннішим. «Скільки коштує людина? Якщо розібрати її за хімічним складом вона буде коштувати 1000$. Але ж ви не зможете оцінити вартість людського життя, душі», – звертався до гостей пан О Сон Гюн.

Одним із кульмінаційних моментів лекції стали слова професора: «Потрібно розуміти, що ви – найцінніше, що є в житті. Не витрачайте час дарма. Ви створені, щоб проводити час цінно й бути щасливими».

Після лекції на гостей чекала розважальна програма корейських волонтерів: пісні, танці у стилі k-pop, можливість стати частиною дорами (корейські телесеріали), попрактикуватися каліграфії та багато іншого.

Діана Вишнева
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.