Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівців навчали академічної доброчесності

У рамках реалізації Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) в Ужгородському університеті відбувся дводенний тренінг «Розробка програм та новітні методики викладання»

0 204
Проводить тренінг Людмила Криворучко
Проводить тренінг Людмила Криворучка
Працювати й вести наукову діяльність відповідно до загальновизнаних вимог 24 і 25 жовтня навчали викладачів та аспірантів Ужгородського національного університету. У рамках реалізації Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) відбувся дводенний тренінг «Розробка програм та новітні методики викладання».

Ділилася напрацюваннями очільниця Докторської школи ім. Родини Юхименків НаУКМА, кандидат філософських наук Людмила Криворучка.

Ужнівців навчали академічної доброчесностіТаке навчання дасть змогу підвищити якість наукових робіт, які готують в УжНУ. Як зауважила пані Людмила, «щоб привчити до академічної доброчесності студентів, і самим викладачам потрібно прискіпливо ставитися до власної роботи. Зокрема, покликатися на дослідження інших учених, чітко відмежовувати цитати від власних думок у лекціях. Якщо щодня протягом років студенти будуть свідками вашої академічної доброчесності, то вони до неї звикнуть і сприйматимуть як невід’ємну частину життя, відтак будуть дотримуватися у власних наукових роботах».

Так, упродовж першого дня присутні мали нагоду ознайомитися із засадничими поняттями сучасної системи вищої освіти і системи забезпечення якості освіти та розглядали алгоритм удосконалення змісту курсу і формулювання навчальної програми.

Другого тренінгового дня йшлося про інтерактивні підходи і навчання в діалозі. Крім того, відбулися й два семінари: «Впровадження блоку загальних навичок у курсі» та «Міжінституційна модель організації навчальних курсів (програми підготовки магістрів і докторів філософії)».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.