Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгородський університет підписав Меморандум про співробітництво з міжнародною компанією IBM

На зустрічі сторін у Києві узгоджено дорожню карту співпраці між нашим вишем і відомою світовою корпорацією

0 1 329
Як ми вже повідомляли, нещодавно факультет інформаційних технологій розпочав активну співпрацю з міжнародною компанією ІВМ. Черговим кроком у її реалізації стало укладання меморандуму про співробітництво між двома структурами. З боку Ужгородського університету документ підписав ректор Володимир Смоланка, від міжнародної корпорації – генеральний директор IBM в Україні Пенко Дінев.
Ужгородський університет підписав Меморандум про співробітництво з міжнародною компанією IBM
Василь Кут, Пенко Дінев та Ігор Повхан

3 листопада представники факультету інформаційних технологій ДВНЗ «УжНУ» – декан факультету Ігор Повхан та доцент кафедри програмного забезпечення систем Василь Кут відвідали представництво компанії ІВМ в Києві. Це й не дивно, адже саме факультет інформаційних технологій виступив ініціатором співпраці нашого університету з потужною світовою корпорацією. На зустрічі була погоджена дорожня карта співпраці між УжНУ та міжнародною компанією IBM, також обговорювали можливості приїзду представників компанії ІВМ до Ужгородського університету.

Пенко Дінев – генеральний директор міжнародної компанії IBM в Україні з 2010 року. Уродженець Болгарії. Одночасно з роботою у компанії IBM Україна входить до складу Ради директорів Фундації «Америка для Болгарії» та до складу Ради директорів Американської торгової палати в Україні.

⇐ Короткі довідки про керівників цієї компанії, які були присутні на зустрічі

Узгоджена дорожня карта співпраці між УжНУ та компанією IBM передбачає такі важливі моменти:

  • відкриття центру сертифікації ІВМ на базі факультету інформаційних технологій УжНУ;
  • синхронізацію навчальних планів спеціальностей факультету інформаційних технологій з найсучаснішими технологіями хмарних обчислень корпорації ІВМ;

Олександр Данько, наш земляк – закарпатець, уродженець села Синевир, нині є директором департаменту з академічних ініціатив корпорації IBM в Україні. Активно долучається до запуску нових освітніх програм спільно з провідними фахівцями відомих вишів України. Сфери його інтересів – бізнес-аналітика, когнітивні обчислення, корпоративна архітектура, кібербезпека, розробка програмного забезпечення, мобільні додатки та цифровий маркетинг. Крім цього, Олександр Данько керує цільовими стартапами, допомагаючи їх масштабувати й виходити на нові ринки.

  • відкрите використання студентами різних факультетів УжНУ хмарних сервісів корпорації ІВМ;
  • участь викладачів і студентів Ужгородського університету у ґрантових програмах компанії ІВМ.

Нині на факультеті інформаційних технологій Ужгородського університету (відповідальні – декан Ігор Повхан та доценти кафедри програмного забезпечення систем Юрій Білак і Василь Кут) триває активна робота з формуванням робочої групи для більш тісної співпраці між Ужгородським університетом та компанією ІВМ. Першочерговим її завданням є ознайомлення з програмними продуктами корпорації для їх найширшого використання в навчальному процесі та наукових дослідженнях, які провадять фахівці УжНУ.

Сподіваємося, що ця співпраця матиме якнайкращі перспективи!

 

За інформацією завідувача кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін Олександра Лавера
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.