Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2Scale

У взаємодії з ученими кількох європейських країн ужнівці працюватимуть над розширенням можливостей високих технологій для закладів вищої освіти

0 262

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2Scale

Факультет інформаційних технологій Ужгородського університету разом із колегами-науковцями УжНУ розпочав виконання міжнародного проєкту «Розширення можливостей високих технологій для закладів вищої освіти» (Skills2Scale), який фінансується Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT).

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2ScaleДо консорціуму увійшли:

  • Політехнічний університет Валенсії;
  • Технічний університет Ліберця;
  • Ужгородський національний університет;
  • Лапландський університет;
  • Грецька премія в галузі підприємництва;
  • Національний центр наукових досліджень Demokritos;
  • Fogus Innovations & Services P.C.;
  • Фонд регіонального розвитку Центральної Македонії;
  • Католицький університет Португалії.

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2Scale Проєкт Skills2Scale спрямований на розробку і впровадження передових інноваційних та підприємницьких освітніх програм, які дають студентам можливість розвивати й запускати власні підприємства та стартапи в технологічному просторі Beyond 5G. Надаючи при цьому доступ до першокласного навчання, наставництва і можливостей фінансування, щоб розвинути нове покоління підприємців, які сприятимуть інноваціям та економічному зростанню регіону, в якому проживають.

Виконання проєкту від факультету інформаційних технологій забезпечують професори Ігор Повхан та Оксана Мулеса. Головний менеджер проєкту – професор Іван Миронюк.

Наприкінці червня в Політехнічному університеті Валенсії відбулася робоча зустріч партнерів проєкту Skills2Scale, яка включала тренінги й навчальні візити до місцевих інноваційних екосистем для сприяння обміну знаннями між партнерами.

У цій зустрічі взяли участь працівники Ужгородського університету: Надія Бойко (радниця ректора з питань інновацій, завідувачка кафедри медико-біологічних дисциплін, докторка біологічних наук, професорка), Ігор Повхан (декан факультету інформаційних технологій, доктор технічних наук, професор), Катерина Скубенич (начальниця відділу патентно-ліцензійного забезпечення та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, канд. фіз.-мат. наук).

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2Scale Представники малих і середніх підприємств Валенсії, орієнтованих на використання технологій 5G, представили свої рішення й ринкові цілі, демонструючи історії успіху компаній, а оператори телекомунікаційних компаній презентували свій портфель рішень 5G.

Для учасників робочої зустрічі було організовано поїздки до місцевих інноваційних центрів. Було представлено їхню структуру й роботу з просування та перетворення інноваційних ідей в успішний бізнес.

Учасники відвідали Opentop, інноваційний хаб Valenciaport, який реалізує інноваційні ідеї, пов’язані з портовими технологіями, щоб зробити революцію в портовій галузі. Opentop реалізує індивідуальні програми для найкращих стартапів під час тестування своїх технологій у реальному портовому середовищі.

Своєю історію успіху також поділилися в GoHub Ventures, які спеціалізуються у сфері передових інженерних технологій, як-от штучний інтелект, машинне навчання, IoT, доповнена реальність та 5G.

Науковці УжНУ реалізують міжнародний проєкт Skills2Scale

Учасники робочої зустрічі з проєкту Skills2Scale мали можливість поділитися своїм досвідом і найкращими практиками, а також навчатися одне в одного. Активне комунікування надало нові можливості й показало шляхи впровадження інноваційних ідей та ІТ-технологій.

За інформацією Катерини Скубенич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.