Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

0 280
УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

Ужгород приймав Міжнародний семінар голів обласних комітетів профспілки працівників освіти і науки України з участю керівників профспілок освітніх закладів Словацької Республіки.

УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

Мирослава Лендьел вітає присутніх

Супроводила колег голова профспілкової організації викладачів та співробітників Ужгородського національного університету Тамара Суран.

У рамках заходу гості відвідали головний корпус УжНУ. Зокрема, у залі Наукової бібліотеки відбулася зустріч із проректором із науково-педагогічної роботи Мирославою Лендьел, яка у своїй вступній промові зауважила: «Рада вітати в нашому університеті – найбільшому в регіоні. Хоч, взагалі, УжНУ входить до переліку великих ВНЗ і в національному масштабі також. У нас на 20 факультетах навчається близько 14 тисяч студентів різних національностей».

УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

Відтак Мирослава Олександрівна перейшла до презентації про інтернаціональну діяльність нашого вишу. Гості дізналися про міжнародну співпрацю, договори, членство в Асоціації європейських  університетів, Конференції ректорів Дунайського регіону. Ішлося й про проекти в рамках Норвезького фінансового механізму, реалізацію програми Erasmus+, безкоштовні курси й тестування з англійської мови для викладачів.

М.Лендьел звернула увагу й на здобувачів фаху з-за кордону: «Маємо 727 іноземних студентів, близько 90 слухачів підготовчих курсів, 40 — клінординаторів. Розраховуємо, що цьогоріч буде близько тисячі студентів із різних країн».

УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

Гостей зацікавив проект між УжНУ, Університетом прикладних наук Фрезеніус (Німеччина) та підприємством «Фішер-Мукачево». Питали й про дистанційне навчання в нашому виші. Останнє, за словами проректора, запроваджувати на повноцінному освітньому рівні в УжНУ не готові, адже «університет – не фабрика для видачі дипломів, а заклад, який забезпечує освітній, комунікативний, культурний процеси, соціалізацію. А дистанційне навчання втрачає ці складові».

Насамкінець профспілчани переглянули ролик про життя університету й поглянули на УжНУ очима випускників. Після зустрічі Тамара Суран показала колегам хол головного корпусу, охочі сфотографувалися біля маятника Фуко.

УжНУ відвідали українські й словацькі профспілчани

На кафедрі словацької філології

Водночас делегацію зі Словаччини зустрічали й на словацькому відділенні філфаку Ужгородського університету. Тож проректор Мирослава Лендьел разом із завідувачем профільної кафедри професором Світланою Пахомовою вітали гостей із сусідньої країни й у цьому підрозділі нашого вишу.

Наступним пунктом екскурсії для представників комітетів профспілки працівників освіти і науки стала Ужгородська спеціалізована ЗОШ І–ІІІ ступенів №4 зі словацькою та українською мовами навчання та поглибленим вивченням іноземних мов.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.