Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді розповідали, як дістати безплатну юридичну консультацію й задарма мати послуги адвоката

До послуг краян 16 бюро правової допомоги в райцентрах, місцеві центри з надання ДВПД в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області

0 2 630

В Ужгороді розповідали, як дістати безплатну юридичну консультацію й задарма мати послуги адвоката

Днями в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області (ДВПД) Василь Попадинець та очільник Ужгородського місцевого центру з надання ДВПД Михайло Давиденко розповіли, як скористатися послугами безкоштовного адвоката чи дістати юридичну консультацію, як діяти, коли людину затримали, як вирішити земельний спір, законно оформити право на спадщину тощо.

За словами Василя Попадинця, бюро правової допомоги є у кожному районному центрі, де можуть надати безкоштовне роз’яснення з питань кримінального, цивільного та адміністративного характеру. Наприклад, дають консультації з соціальних питань, розлучень, проблем з кредитами, боротьби з хабарництвом в освіті, насилля в сім’ї тощо. А малозабезпеченим (тим, дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів) та пільговим категоріям населення навіть надають безкоштовного адвоката для вирішення питань у суді.

До послуг закарпатців 16 бюро правової допомоги, місцеві центри з надання ДВПД в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області (Ужгород, вул. Загорська, 51). Із центрами безоплатної правової допомоги працюють 92 адвокати на всій території області.

В Ужгороді розповідали, як дістати безплатну юридичну консультацію й задарма мати послуги адвокатаЗа словами Михайла Давиденка, тепер кожна людина при затриманні може сказати фразу, яку ми чули у фільмах: «Без адвоката я говорити не буду». І якщо відразу зв’язатися з фахівцями центру надання безплатної правової допомоги, які працюють цілодобово, то через годину до вас приїде адвокат. Тож варто підвищувати свої правові знання й ознайомитися з послугами Бюро безплатної правової допомоги. Також можна дістати безкоштовну телефонну юридичну консультацію за номером 0800213103.

Найчастіше люди звертаються по консультації з певних питань. Проте торік близько тисячі закарпатців дістали безкоштовного адвоката й значна частина судових процесів закінчилися на користь людей, права яких відстоював державний захисник.

Зустріч відбулася в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!», яка має за мету сформувати правову свідомість українців, адже кожному громадянину гарантується право на безкоштовний державний захист.

Іванка Когутич,
фото Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.