Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгородському університеті відбулася перша в Україні презентація книги «Аліхан Букейхан. Син Великого степу»

Ознайомлював присутніх зі вмістом науково-популярного видання її упорядник – уродженець Закарпаття, керівник Українського центру науки і культури (УЦНК) при Посольстві України в Республіці Казахстан, запрошений зарубіжний професор Євразійського національного університету Петро Токар

0 392
Днями в залі засідань Вченої ради УжНУ з участю представників факультету історії та міжнародних відносин і  міської ради відбулася перша в Україні презентація книги відомого казахського науковця, директора Інституту культури і духовного розвитку «Алаш» Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова Султана Хана Акулли «Аліхан Букейхан. Син Великого степу».
В Ужгородському університеті відбулася перша в Україні презентація книги «Аліхан Букейхан. Син Великого степу»
Під час презентації

Ознайомлював присутніх зі вмістом науково-популярного видання її упорядник – уродженець Закарпаття, керівник Українського центру науки і культури (УЦНК) при Посольстві України в Республіці Казахстан, запрошений зарубіжний професор Євразійського національного університету Петро Токар.

В Ужгородському університеті відбулася перша в Україні презентація книги «Аліхан Букейхан. Син Великого степу»
Презентує видання Петро Токар

Петро Васильович розповів, що книга є спільним проектом ЄНУ ім. Л.М. Гумільова та Міністерства освіти і науки Казахстану, а оскільки презентували її в УЦНК при Посольстві України, то вирішили перекласти видання українською й презентувати безпосередньо в Україні. Тираж надрукували в Ужгороді.

Видання розповідає про життєвий шлях і політичну діяльність фундатора сучасної казахської державності, борця за незалежність, першого президента сучасного Казахстану Аліхана Нурмухамедули Букейхана. Як зауважує Петро Токар, для українського читача воно цінне не лише тим, що крізь призму життя видатного сина Великого степу показує історію національно-визвольних змагань Казахстану, а й історичними паралелями з Україною.

– Вам відкриється чимало паралелей та аналогій із сучасністю, бо агресор не змінився, тільки вдосконалив технології… – каже Петро Васильович.

Загалом книга призначена для широкої аудиторії українських читачів – від учнів середніх шкіл, студентів вишів і любителів історії до творчої інтелігенції та вчених-істориків.

Після зустрічі присутні могли ставити питання, що їх цікавили, та отримати примірник книжки. Невдовзі видання презентуватимуть у вишах Києва та інших міст України.

Агнеса Сабелко
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.